От х:

Днес в x:

Баби фалшификаторки от Димитровград искат опрощаване от президента

68-годишната Гина Колева и с година по-възрастната Танка Иванова от Димитровград искат от президента Георги Първанов опрощаване на незаконно получаваните в продължение на 10 години пенсии. От администрацията на държавния глава препратили документите до общинския съвет за становище. В две докладни записки обаче кметът Стефан Димитров предлага на общинските съветници да не се опрощават дълговете на двете възрастни жени.

Според документите те са получавали некаконно пенсии до 2005 година - Гина Колева от 1993 г., а Танка Иванова - от 1995 г. Те им били отпуснати въз основа на фалшиви документи за осигурителен стаж. По силата на Кодекса за социално осигуряване жените следва да върнат неправилно получените суми. Гина Колева дължи 16 783 лв., а Танка Иванова – 23 933 лв., в тях влизат и лихвите И двете възрастни жени нямат никакви други доходи и разчитат само на пенсиите си.

Фалшификаторките разполагат със скромни жилища от по 70 квадратни метра в Димитровград. Оценката и на двете е около 7 000 лева.

Предложението да не бъдат опрощавани задълженията на двете жени ще бъде гласувано утре от общинския съвет в Димитровград. Документът ще бъде изпратен в президенството, където специалната комисия по опрощаванията ще вземе окончателното решение.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини