От х:

Днес в x:

Румен Данев областен на Хасково. Иван Петров няма да е зам.-министър. Преглед на печата

Румен Данев сменя Райна, съобщава във водещо заглавие на първа страница днес “Новинар юг”. Разбираемо кадровите новини вълнуват пресата тези дни. Данев беше пети в листата на ГЕРБ и по информация на изданието е новият областен управител. Новината не е официално съобщена, но вестникът явно има къртица сред хората на Бойко Борисов. Румен Данев е банков служител.

А областният лидер на ГЕРБ Иван Петров ще си остане депутат, няма да става министър или зам., научаваме от интервю с него в “Хасковска Марица”. Разговорът е по повод появилата се информация през последните дни, че той е човек на Бисеров, внедрен в ГЕРБ. Иван Петров, разбира се, отрича. По делата ще ни познаете, казва той. Така си е.

Закопчаха 15-годишна за измами, информира в челното си заглавие над главата “Новинар юг”. Тийнейджърката бе спипана със съучастника си след като завлякла петима възрастни хора от Хасково с над 13 бона.

Първо секцио ин витро близнаци в АГО Хасково, четем на втора страница в броя. Заченатите изкуствено близнаци се очаква да проплачат в края на годината.

Нов купол за боляровската църква – друг акцент от страницата. 7-те бона, необходими за новия купол, били отпуснати от дирекцията по вероизповеданията.

Зелени почнаха Димитър Илиев, четем на 4 страница. Илиев е шефът на РИОСВ Хасково. Срещу инспекцията еколозите са завели няколко съдебни дела.

Всичко се бои от времето, времето се бои от моста, така е озаглавен обширен материал, посветен на каменният мост на Марица край Свиленград.

Заводът на Христо Йовов пред фалит, информира във водещото си заглавие “Хасковска Марица”. Енергото спряло тока на “Сакар” заради дългове, 180 работници освободени, допълва изданието. Предприятието е на футболиста Христо Йовов.

Така е – да управляваш завод и да риташ топка са две различни неща.

НАП запечата 24 търговци, гласи другият акцент от първа страница. Това е резултатът на данъчните за първите шест месеца на годината.    

ГЕРБ спира тръбата Бургас- Александруполис, четем на втора страница. Изявлението е на спрягания за строителен министър Росен Плевнелиев. Трасето минавало през много културни паметници, повечето от тях – в хасковско.

Арестуваха 15-годишна измамница, пише за акцията на полицията вестникът във водещия си материал на криминалната страница.

Пожар избухна в крайградска вила, чтем още на страницата. Сградата била на Борис Гаванозов.

Връщат ВиК мрежите на общините, пише вестникът на 4 страница. Идеята обаче не се посреща еднозначно от градоначалниците. Причина за врътката е, че ЕС не финансира ВиК проекти на общините, защото собствеността е на държавата в лицето на водните дружества. Ако тръбите станат общински, ще могат да получат финансиране. Тук пък лъсва друг проблем – ВиК ще определя цената на водата и цялостната политика, а общините само ще плащат поддръжката.

Интервюто с Иван Петров вече споменахме, то е на 9 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини