От х:

Днес в x:

Орхан и Мелиса ядат хляба на Европа

Майката на Мелиса, Светла,
взима прехраната на семейство Рашкови

2 кг брашно и по 3 кила захар и ориз получиха днес семейството на Орхан, Светла и Мелиса от хасковския квартал "Република". Хранителните помощи са от интервенционните запаси на европейския съюз, които се раздават от Българския червен Кръст. Близо 700 роми вече се облажиха от продуктите, но 30-годишният Орхан и щерка му Мелиса бяха от първите. Скоро към тях се присъедини и съпругата и майка Светла с бъдещия 4-ти член на семейството. Ще стигне за 5-6 дена сподели спестовната домакиня като изреди 10-на неща оито може да направи с брашното и ориза. Главата на семейството категорично отрече, че ще продава хранителните продукти. Нуждаещи сме, отсече той. Нуждаеща бе и ромка на неуточнена възраст със 7 деца около нея. Не каза кои са нейни, но ги гълчеше всяко поотделно.

Активността в "Република" рязко контрастираше със незаинтересоваността в другите пунктове на Орфей, Хисаря и кв. Училищни. На някои местта пунктовете бяха затворени, а табела указваше, че раздаването става само до обяд. 

7819 бедни в областта ще бъдат захранени на три транша-през юли, август и октомври-ноември. Общото количество отпуснати храни за Хасково и региона е 62 тона.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини