От х:

Днес в x:

Съединяват Хасково и Димитровград

Общото ни желание с кмета на Димитровград е двата града да се развиват в посока един към друг. Дори Стефан Димитров ме пита какво да е името на булеварда, който ще ги съединява. Това каза днес градоначалникът на Хасково Георги Иванов на среща с четиримата местни депутати от ГЕРБ. Срещата бе по предложение на народните представители.

 Обмисля се създаване на успореден път между Хасково и Димитровград, нищо като локално платно, каза новият депутат Иво Димов, досегашен шеф на ОбС в Димитровград. Проблемът обаче е, че шосето между двата града е част от републиканската пътна мрежа и трудно ще намери финансиране от фондовете на ЕС, предназначени за общините.

 Регионът има доста възможности, стига да получим помощ от депутатите, каквато досега нямахме, каза още кметът Иванов. Като приоритети за община Хасково той посочи военните имоти, плувният басейн на цигарената, новият музей в сградата, също собственост на фабриката.

 Депутатите от ГЕРБ се ангажираха да работят в полза на общината и да направят всичко възможно да се реализират одобрените, но нефинансирани обекти в Хасково. Те са на обща стойност близо 40 милиона лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини