От х:

Днес в x:

Кмет млати три жени с юмруци

Иван Каранейчев

Кметът на село Гарваново Иван Каранейчев е млатил с юмруци три жени в петък преди обед. Това съобщи пред репортер на Haskovo.net една от потърпевшите - Галина Димова (на снимката долу). Скандалната случка се потвържава от медицинските свидетелства на жените, издадени от съдебния лекар Христо Еленски. Документите опровергават версията за инцидента на селския първенец. Пред местен вестник Иван Каранейчев обяснява, че трите дами се нахвърлили с юмруци върху него заради това, че в Гарваново няма вода.

 „Това не е вярно“, казва Галина Димова. Младата жена заедно със своята сестра и майка им люшкали децата си пред кметството на селото, когато Иван Каранейчев пристигнал с мотора си и ги подканил да се прибират да перат, защото им пуснал водата.

 

„Бяхме на сухо от деня на изборите, нямахме вода десетина дни. Майка ми се оплакала от продължителното безводие, а той й отвърнал: Таратайко, пий от кладенеца“.

 Така според Галина започнал скандала, който завършил с юмруци. „Вие уморихте баща си, цялата махала говори“, казал им кметът. „Попитах го как смее да обижда, майка ми толкова тежко преживя смъртта на татко. Тогава той ми посегна с юмрук. Отбих първият удар, но вторият ме уцели в челюстта“, разказва Галина Димова. На помощ в мелето се притекла по-голямата й сестра Стефка. И каката била насинена по реда си. Няколко юмрука отнесла и майката, която също се втурнала да брани дъщерите си.

 

Галина Димова

Галина Димова допълва, че проблемът с водата в тяхната махала е дългогодишен. „Живеем в по-ниската част на селото. Обикновено пускат водата през пет дни. Когато ние имаме вода, налягането в горната махала пада. А там е къщата на кмета“.

 Тя разказа още, че селският управник системно налагал гарвановски баби. Последната потърпевша била старица, която той пребил с бастун. Заради страх от саморазправа възрастната жена мълчала на побоя.

 Ние обаче няма да мълчим и ще потърсим отговорност на кмета пред съда, закани се Димова.

 „Аз жена никога не съм удрял, няма и да ударя“, заяви пред Haskovo.net селският кмет Каранейчев. Той призна за мелето, но категорично отрече да е удрял някого.

  Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини