От х:

Днес в x:

Яне Янев отсвири съда в Хасково, бил депутат

Лидерът на „Ред, законност, справедливост" Яне Янев днес не се появи в хасковския районен съд, където трябваше да тръгне делото срещу него за клевета. То бе образувано по жалба на кмета Георги Иванов заради „оня списък", в който Янев го нареди на първо място по корупция сред кметовете в България.

Лидерът на РЗС е нередовно призован, поясни в залата съдията Мартин Кючуков. Янев е търсен многократно в партийната централа на „Врабча" 12А в столицата, но не е бил открит, а съпартийците му отказвали да получат призовката. Към делото бе приложено и писмо от ЦИК, според което Яне Янев е избран за народен представител в 41-вото Народно събрание. Според чл. 70 от Конституцията народните представители са защитени от наказателно преследване, уточни съдията. Така делото бе спряно.

„Много е лесно да стоиш на площада в Хасково и да говориш каквото ти хрумне. Далеч по-трудно е да застанеш тук, в съдебната зала и да защитиш думите си", коментира адвокатката на кмета – Розалина Апостолова.

„Лесно е да се правиш на голям пич, когато знаеш, че имаш имунитет, който те защитава", коментира след края на заседанието Георги Иванов. „Дойдох тук, за да покажа кой съм и какъв съм. Не съм и очаквал Янев да се яви", допълни той.

Кметът призова новото мнозинство в парламента да отнеме имунитета на депутатите, за да може всеки да отговаря за думите си.

„Георги Иванов ще продължи борбата", обясни адвокатката му. Иск за 6000 лева ще бъде предявен по реда на гражданското производство срещу лидера на РЗС. „Сумата не е от значение, това е дело на честта", допълни Апостолова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини