От х:

Днес в x:

18 годишен преби себе си и двама приятели в зверска катастрофа

18 годишния ученик от хасковската гимназия по туризъм Кристиян Илиев, катастрофира тежко с двама приятели между селата Сираково и Въгларово в 4 часа тази сутрин. По думите на едва навършилия пълнолетие шофьор, колата поднесла и той загубил контрол върху нея. Автомобилът Пежо 206 излязъл от пътя и с висока скорост се преобърнал.Колата е напълно унищожена/виж снимката/.



Най тежко е пострадал 22 годишния Станко който е бил на предната седалка. Момчето е с тежка черепно мозъчна травма и контузия на гръдния кош. Заради увреждане на белия дроб в гръдната кухина му е поставен дрен. 11 часа след катастрофата той още не бе дошъл в съзнание. Сериозно е пострадал и шофьора, който има конкузии по тялото и главата и обгаряния по дясната лицева част, ръката и хълбока. Третия спътник,17 годишния ученик от гимназията по дървообработване и строителство- Антон, се е разминал най-леко- с травми по крайниците и тялото.



По разказа на Кристиян, вчера след приятелска разпивка в къща в Сираково, тримата решили да продължат купона в Хасково. Взели колата на сестрата на Кристиян и въпреки късния час-около 3.30 сутринта настъпили газта към областния град. На въпроса с колко е шофирал, Кристиян каза че не помни. Не помни и точно как е станала катастрофата. Категоричен е че не е пил. Но призна че приятелите му са пили при това "доста".



Ще се възстановят до седмица без най пострадалия Станко, коментира началникът на хасковските хирургия д-р Живко Атанасов. Той бе категоричен че няма опасност за живота на младежа, нито на неговите спътници.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини