От х:

Днес в x:

Отнемат децата на Петко. КГБ разведе хасковско семейство. Преглед на регионалния печат


Петко е бащата на 5 годишния Петко който в неделя по обяд полетя от 4-я етаж в Димитровград, разказва за драмата вестник „Новинар Юг". Във водещото заглавие обаче акцентът е върху перспективата социалните да отнемат и трите деца на димитровградчанина. Мотивът е че ги гледа лошо след като майката ги е напуснала. В подкрепа на това становище е и дехидратацията на най малкото дете, на година и половина което е настанено в димитровградската болница. Що се отнася до самия Петко-той вече е добре успокояват лекари.

Димитровград ще иска 500 хиляди лева от екоминистерството за да си вози боклуците в Гарваново, съобщава още „Новинар Юг" в подзаглавие под култово звучащо заглавие „Хванете ни за боклука".

„Фирми доят държавата с болнични, погват ги"-друго заглавие от първа страница на Новинар-а. Фирми назначавали фиктивно хора на трудови договори, после те излизали болнични и почвали да доят държавата. Ами на всяко действие има обратно по сила противодействие-държавата те дои и ти почваш да доиш нея.

Баба си подпали къщата, 3 спасени. Версията на вестника е че баба Тянка от Гарваново сама си запалила жилището. Версията на пожарникарите че е късо.

„Грък души пияния си син пред адвокат", водещо заглавие на 3-та страница. Става въпрос за възпитателна мярка на баща към син хванат от местните полицаи да шофира след изпити 700 грама Узо.

„Доматите с 30 стотинки нагоре", „От август 2 лв за посещение на Перперикон". Това е смисълът на проекти за облагородяване на природни и исторически забалежителности-някои усвояват пари по проекти, после другите си плащат. Колко са облагородени тия обекти и колко е улеснен достъпа да тях вече е друг въпрос.

„КГБ разведе Хасковско семейство" съобщава в заглавие над главата вестник „Хасковска Марица". Някой си внедрил високотехнологична програма да следи какво си пише жена му по скайп. После се развел. Ами така става като надзърташ в чужда поща.

Всъщност водещото заглавие на вестникът е друго. То звучи така
„Пожар остави без покрив чичото на адвокат Велев." А чинката?

„Новите водомери дефектират". Оказва се че водомерите монтирани от ВИК срещу немалка сума се разваляли месеци след поставянето им. Стъпклата почернявали и водните инспектори не можели да разчетът показанията им. Е, най после хасковлии схванаха ползата от нови водомери, толкова се дърпаха, пък то било за хубаво. Няма показания няма плащане на вода!

„Англичани тук, напук на кризата". Британците не продават купените в България имоти. Едва ли и ще освободят много пари от тях като се позамислиш.

Темата на броя е „Майка бяга от къщи, синът и лети през прозореца" по повод драмата в Димитровград. Акцентът е върху родителката която зарязала мъжа си Петко и 3-те си деца/най голямото на 6/ и духнала при родителите си. На това е посветен и редакционния коментар „Родителите не заслужават децата си". Някои биха казали че май децата не заслужават такива родители. Особено ако приемем че „….е логично майката като не обича бащата да отскача някъде за няколко дни да задоволява физическите си нужди…" ?!!

Спортът в двата вестника е идентичен-„Диа падна с 5 места в ранглистата", „Григор катери ранглистата". Покрай този асансьор-малко новини от футбола и леката атлетика.

Това бе по-интересното от днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини