От х:

Днес в x:

Къща пламна в Гарваново, още две на косъм

Къщата на Тянка и Вельо Велеви в хасковското село Гарваново се размина на косъм от изпепеляване днес следобед. Пламъците тръгнали от лятната кухня на възрастното семейство и бързо се прехвърлили към жилището им. 77-годишният дядо Вельо бил на пазар в Хасково. Баба Тянка дочула пукот откъм пристройката, откъдето тръгнали огнените езици. Кметът на Гарваново Иван Каранейчев подал сигнал в пожарната и мобилизирал младите в селото да гасят.



Първи на мястото на инцидента пристигнали огнеборците от Минерални бани, а малко след тях – две коли от Хасково. Огънят, който вече се бил прехвърлил в имота на Тодор Леков, бил ограничен и потушен.



През треволяците в съседното дере пламъците се насочили и към близката къща на известната журналистка от Националното радио Дора Атанасова. Пристигналите пожарникари обаче спрели навреме огнената стихия.



Баба Тянка (на снимката) се кълне, че не е палила днес огън в огнището на лятната кухня. Деца в двора също не е имало. Огнеборците допускат, че пламъците може да са тръгнали от късо съединение в остарялата електроинсталация.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини