От х:

Днес в x:

Крият данъци за над 5 млн. лв. в Хасково

Допълнителни данъчни задължения за 5 383 372 лв. са установили след проверки инспектори от хасковската данъчна дирекция само за първите 6 месеца на годината, информираха от НАП. През този период са извършени 162 ревизии, като в 88 от тях са направени разкрития за укрити данъци над 10 000 лв.


Съвместни проверки започват от НАП и НОИ. За това са се договорили на национално ниво ръководствата на двете институции . Съвместните ревизии ще започнат през следващите месеци.

Действията са част от усилията на приходната администрация да се преустановят някои незаконни практики за избягване на плащане на данъци и осигуровки, както и да се гарантират приходите в бюджета от задължителни осигурителни вноски и данък върху доходите на физическите лица. Конкретен повод за предприетата мярка е забелязващата се тревожна тенденция в страната за намаляване на реалните приходи от осигуровки. Това ще затрудни обезпечаването на средства за извършване на необходимите осигурителни плащания като обезщетения за болнични и майчинство. Селекцията на некоректните осигурители ще се извършва от НОИ.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини