От х:

Днес в x:

Само с 5-ци за испански език. Не щат английски в Димитровград

Всеки, който иска да учи испански език, трябва да има минимум 30.500 при максимум 36, среден бал след кандидатстването за седми клас. Това осначава 5-ци на приемните изпити и отлични оценки от дипломата. Сметката е на образователния инспекторат след обявяването на първо класиране за профилирани и професионални гимназии. За сметка на това останалите езици бележат намаляваща популярност. Паралелка по английски език в димитровградската езикова гимназия ще бъде закрита поради липса на желаещи. Английски с немски е привлякъл само 24 деца, английски с руски само 7, а широко афишираната паралелка английски с френски, която замени изцяло френския в тукашната езикова, е писана само от 5 деца на първо желание. Все пак заявените в Хасково екстра паралелки от елитните гимназии стават.



Попълнени са и новите паралелки в Гимназията по дървообработване-мебелно производство, и в Туризма-бизнес-администрация. Не стават обаче двете нови паралелки в гимназията по промишленост. Отпадат допълнителните класове в оздравителната гимназия в Минерални Бани, Автотранспорта, Механото, както и в СОУ Васил Левски, които миналата година пробваха Информационни технологии с английски. Паралелката просъществува само 1 година. Общо закритите класове след първо класиране са 15.

Именно обаче хасковското Васил Левски може да се гордее с най силния ученик в областта. 14 годишния Тодор Иванов има отличния бал от 34.036. Миналата година най-високия бал бе 34.136 и бе пак на момче. За сметка на това пада средния бал за областта с почти 2 пункта. За тази година той е някъде около 22-24 точки. Най-нисия бал е 18.251. От понеделник до сряда е записването на ученици, класирани на първо класиране и подаването на заявления за участие във второ. Характерното е, че спечеленото вече място се пази за седмокласника, дори и второто му класиране да не даде желания от него резултат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини