От х:

Днес в x:

Съблякоха активисти на ДПС пред секция, РИК проверява по снимки от Haskovo.net

20 сигнала за нарушения са постъпили в Районната избирателна комисия към 17 часа днес, информираха от РИК. Някои от тях са били основателни. От ГЕРБ са алармирали, че активисти на ДПС се разхождат с тениски с надпис "ДПС" пред секцията в с. Долно Войводино. От комисията са ги накарали да ги съблекат.

Зам.кметът на Минерални бани Кадир Муса е подписал бележки на турски език, в които се удостоверява, че лицето е гласувало. Документът носи мокър печат на ДПС. Сигналът е прехвърлен в прокуратурата. Оттам обясниха, че са образували проверка. По неофициална инфромация бележката е трябвало да послужи за безплатен билет до Турция.

Случаят в с. Сърница, за който Haskovo.net писа по-рано, също е бил порверяван от РИК. Става дума за сина, който гласува вместо майка си Азизе. Тя бе допусната до тъмната стаичка с придружител под предлог, че не може да върви и че не вижда. На снимките ясно се вижда, че може да се движи, коментира председателят на РИК Димитър Велев. От проверката стана ясно още, че не е представен никакъв документ за инвалидност на старицата. Санкции няма, не може и да се анулира вотът на бабата, допълни Велев. Секционната комисия само е предупредена да не допуска нови такива случаи.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини