От х:

Днес в x:

Скандал: Син гласува вместо майка си в Сърница

Синът на възрастната Азизе Мурад Тавшан от минералбанското село Сърница гласува вместо нея в тъмната стаичка на избирателната секция днес по обед. Това стана пред погледите на неколцина журналисти.

Старицата бе доведена близо половин час преди това до секцията от сина си. Като видя камерите обаче, той настани бабата на припек под немилостивото слънце на пейката пред избирателната секция. Възрастната жена не знаеше дори дума на български, провери репортер на Haskovo.net.



Журналистите усетиха за какво иде реч и не проявиха желание да си тръгнат скоро. Председателят на комисията дори бе помолен да пусне бабата да гласува, за да не й прилошее под яркото слънце.



Когато Азизе Тавшан влезе и подаде личната си карта, бе обявено, че тя ще гласува с придружител – сина й. Не може да върви, обясни председателят. Един поглед към бързащата за тъмната стаичка старица бе достатъчен, за да се разбере, че това не е вярно (на снимката).



Бабата не вижда, сляпа е, последва ново обяснение от комисията. Въпреки изричното изискване подобни случаи да се удостоверяват със съответния документ, такъв не бе показан. На всичкото отгоре бабата не бе и сляпа, също проверено от репортер на Haskovo.net.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини