От х:

Днес в x:

Сидеров: Турски работници вземат по 1200 евро в България

Петдесетината активисти на Атака стоически издържаха повече от час под палещото обедно слънце на паркинга край граничния пункт Капитан Андреево в очакване на вожда си Волен Сидеров. Атакистите бяха обилно снабдени с партийни знамена и национални флагове, които размахваха неуморно покрай минаващите край тях турски тирове. Кордон от униформени полицаи охраняваше митинга.



След като се позабавляваха с викове "Долу ДПС", "турски мекерета", "Вън от България", тонуса на настроението видимо спадна преди идването на Сидеров, който "ще пристигне всеки момент". Моментът се проточи до 13. 10 часа, въпреки, че блокирането на идващите турски рейсове бе обявено за 12 часа. На всичко отгоре нямаше и автобуси. Поради липсата на рейсове с изборни туристи, атакистите се задоволиха да освиркват тировете.



Сидеров слезе от колата на Атака и дръпна реч пред събралите се. Той каза, че турското правителство е платило разходите по рекламните билбордове на Ахмед Доган в Истанбул. Турски работници пристигат в България и работят срещу заплата от по 1200 евро на софийското метро и на околовръстния път на столицата, каза още той. Това са пари от еврофондовете или от бюджета, нашите пари, допълни шефът на Атака.



В присъствието на лидера си атакистите се оживиха и се юрнаха да спират турски пътнически автобус, който пресичаше бариерата. Полицаите им се опънаха и настъпи кратко меле. Сериозно пострадали обаче нямаше. Освен един от униформените, на който му бе прилошало от жегата.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини