От х:

Днес в x:

АТАКА и ДПС ни пробутват доносници на ДС за депутати

Двама от кандидатите за депутати в 29-и хасковски избирателен район – проф. Станислав Станилов от АТАКА и Юнал Лютфи от ДПС, да били агенти на Държавна сигурност. Това стана ясно от публикувания снощи доклад на комисията по досиетата. Двамата са и водачи на пропорционалните листи на ДПС и АТАКА.

Името на досегашния зам.шеф на парламента Юнал Лютфи е било публикувано и по-рано като доносник на комунистическите тайни служби. Роденият през 1944 година в Харманли Лютфи е бил вербуван през 1965 година, пише в доклада на комисията по досиетата. Псевдонимите му са били "Мурад" и "Сидер". В досието му се съхраняват саморъчно написани агентурни доклади до ръководилите го оперативни работници от Държавна сигурност. В личното му дело се съдържат документи до февруари 1991 година.

Името на Станислав Станилов също е било обявявано публично от комисията по досиетата през 2007 г. Роденият на 9 септември 1943 г. в Габрово Станилов е бил вербуван като агент през 1986 г. с псевдоним "Светлин". Снет е от оперативен отчет през 1990 година.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини