От х:

Днес в x:

Попфолк и рок в смъртна битка в читалище Заря

В какво се превръщат мечтите разказаха чрез средствата на операта 70 ученици от хасковската езикова гимназия. Премиерата на рок операта „внимавай какво си пожелаваш…", събра тази вечер стотици зрители в концертната зала на културната институция. Музикално-театралното събитие е безпрецедентно за Хасково. То бе поставено от диригента на хор „Родна Песен" Вела Казакова и бе репетирано седмици наред от възпитаниците на гимназия „Асен Златаров". 70 % от артистите бяха момичета и нищо чудно.



Главният въпрос, задаван в творението, бе: „Да бъда или да не бъда", в женски вариант. Преведено: Каква да стана - Преслава или Галя от Каризма, да речем. Главната героиня, несъмнено талантлива певица, се чуди кое да избере - попфолка или рока. Тя е късметлийка - повечето от тези, които избират попфолк, не стават за рок. Главната героиня е влюбена, а по инерция истинската любов се асоциира с рока. В този момент на дилема се появява дяволът и започва да изкушава влюбените. Доста реалистично, въпреки грима. Със ум или без, лирическата героиня отхвърля предложението и чистата любов триумфира. Както и рокът.



Страхотен ентусиазъм и отлична хореография белязаха изпълнението, в които главни герои бяха Милица Кирева, Борис Таков, Ася Иванова и Георги Арнаудов. Това бе един достоен начин да изпратим учебната година и нашите зрелостници, коментира директорката на Езиковата Пенка Делиева.



Рок-операта ще се поставя отново на хасковска сцена. Тя ще стане част от визитката на училището при международни обмени, казаха още от хасковската езикова гимназия.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини