От х:

Днес в x:

Баретата остава в ареста

За разлика от братя Галеви Злати Баретата не успява, поне за сега, да залъже съда и да отърве ареста. Докато тях съдът ги пусна, за да се кандидатират за депутати, соченият за бос в подземния свят не може да отърве решетките, за да стане застъпник, съобщава "Стандарт".

Софийският градски съд днес остави Златомир Иванов в ареста. Магистратите са отказали да го пуснат с мотива, че не е изтекъл срокът за обжалване на решението на РИК-Бургас да го регистрира като застъпник на мажоритарния кандидат за народен представител Ивайло Дражев. Този срок изтича в понеделник вечерта.

Това обясни адвокатът Лъчезар Таков. Той се закани, че ще обжалва решението на СГС пред Софийски апелативен съд, който има насрочено заседание за 2 юли.

Адвокатите на Иванов поискаха той да бъде освободен, тъй като е регистриран като застъпник на кандидат за народен представител, с което придобива имунитет. По повод отказа на прокуратурата да спре досъдебното производство срещу Баретата, Таков заяви, че ще обжалва и това решение.

Той отбеляза, че защитниците все още не са получили отказа на прокуратурата, с което се ограничава времето за обжалване, тъй като предизборната кампания приключва.

Вчера Софийската градска прокуратура отказа да спре делото срещу Баретата и да го пусне от ареста. Преди това РИК-Бургас отказа да заличи регистрацията на Златомир Иванов като застъпник като се мотивира, че единствено Ивайло Дражев може да се откаже от предизборната му услуга.

Златомир Иванов беше задържан през февруари и срещу него и приближените му се води разследване за група, занимавала се с престъпна дейност. Баретата е смятан за един от наркобосовете у нас.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини