От х:

Днес в x:

Вила на Кенана пламна заради отмъщение

Вероятно умишлен пожар изпепели вила на Кенана до разклона за голямата чешма. Пожарът възникнал тази сутрин към 7.30 часа. Тогава съседи забелязали дим от имота на Каньо Георгиев. Собственикът не бил там-живеел на хасковската улица Пролет 11. Пристигналите на място два противопожарни екипа успели да спасят самата къща и съседните имоти.



Цялата покъщнина обаче е изгоряла. Още първия оглед на мястото набива на очи че входната врата е разбита. Телената ограда на имота пък била свалена на едно място. Именно там, на границата със съседна вила е открита и чантичка с лични документи.



Тя принадлежи на пенсионирания военен Иван Николов Панев. Според съседите Панев е бил наемател на имота повече от 1 година. Имало скандали с наемите и стопанисването на вилата. Собствениците и Панев нееднократно се карали. Накрая 60 годишния бивш военен бил изгонен. Всички от улицата са убедени че палежът е заради отмъщение.



Тодора Николова, непосредствен съсед на изгорялата вила потвърди че снощи е видяла Панев в имота. Според нея едва ли е съвпадение че рано сутринта той пламва. Пожарът може да е умишлен но може и да е по непредпазливост, а вратата да е разбита като следствие от паниката, предположиха огнеборците. Повторния оглед обаче показа че заключената врата е разбита отвън навътре. Опитът да бъде открит Панев не дадоха резултат. Случая е предаден на полицията.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини