От х:

Днес в x:

14 години затвор за Валентин Димитров-Топлото

Състав на Софийски градски съд постанови 14 години затвор за Валентин Димитров, бивш изпълнителен директор на "Топлофикация София".

Съдът също така конфискува цялото имущество на Димитров и го лиши от правото три години да заема ръководен пост, информира агенция Фокус.

Нина Абланска – бивш ръководител на дирекция в "Топлофикация София", пък получи 12 години затвор, при първоначален строг режим. Освен това съдът определи да бъде конфискувана една втора от имуществото й. Абланска няма да може да заема ръководен пост за 3 години.

10 години затвор получи Мая Стоилова – собственик на фирма "Шибър". Съдът постанови конфискация на половината от имуществото й и три години да не заема отговорен пост.

Тримата са обвинени, че са присвоили над 5.9 млн. лв. средства, които са били собственост на "Топлофикация София". Другите двама подсъдими по делото – Георги Рогачев и Емил Антонов, бяха оправдани.

Съдът постанови тримата осъдени да заплатят разноските по делото в размер на 19 600 лв. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Вчера наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов поиска затвор над средния размер по чл. 203 от НК за бившия директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров.

Прокурорът пледира за конфискация на цялото имущество на Димитров и лишаването му от право да заема ръководни длъжности в търговски дружества и постове в държавната и общинска администрация в максималния срок.

Очаквайте подробности.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини