От х:

Днес в x:

Държавата заведе дело срещу БТК за 22 млн. лв.

Агенцията за следприватизационен контрол е завела дело срещу БТК за неизпълнение на инвестиционната й програма за 2006 г. в частта й за трудова заетост. Това съобщи вчера шефката на ведомството Атанаска Бозова, информира Сега.

Делото се води в Арбитражния съд в Париж. 

"Ведомството е подготвило и друг иск за неспазване на същия ангажимент за 2007 г., който е за над 30 млн. лв., и ще го предяви съвсем скоро", каза Бозова. 

Отделно от това МФ готви иск за 80 млн. лв. претенции за разликата в цените на акциите, по които телекомът бе продаден преди 2 години на AIG и цената, по която дотогавашният им собственик ги купи от държавата преди 5 г.

От Министерството на транспорта пък заявиха, че няма да върнат своята т.нар. златна акция в телекома. От БТК коментираха вчера, че държавата няма право да я задържа, тъй като и двете условия за връщането й са налице - минали са 5 години от приватизационната сделка и БТК е изпълнила инвестиционната си програма. "Ако има неизпълнени условия, те са от предишния собственик "Вива Венчърс", казаха от телекома.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини