От х:

Днес в x:

Сливен отърва на косъм повторение на ямболската трагедия

Пълен автобус стана неуправляема торпила, след като и двете му задни гуми излетяха едновременно по време на движение. Десетки метри след това рейсът бил само по хвърлящи искри барабани, докато успее да спре. Трагедия като при Бакаджика се разминала по чудо, защото шофьорът карал бавно.
 
Драмата се разигра в Сливен късно в събота. От полицията казаха, че нямат информация за случая. Автобусът е на "Юнион Ивкони", обясни обаче пред "Стандарт" вчера шефът на ДАИ в града Иван Султанов. Возилото е "Темса" и е пътувало от Русе за Бурса. В него е имало осем пътници и двама шофьори.

Водачите смятат, че най-вероятно в сервиза не са поставили гумите както трябва, каза Султанов. Според шефа на "Юнион Ивкони" Ивайло Константинов, обаче, случаят е криминален и фирмата е подала сигнал в прокуратурата.

Минути преди инцидента рейсът спрял за почивка в заведение край Петолъчката, където имало камери и записът ще бъде изискан, каза Константинов. Веднага след екшъна пътниците били прехвърлени в автобус на друга фирма, за да отпътуват към Турция.

Рейсът "Темса" ще се огледа обстойно, добавиха още от ДАИ. Тепърва ще се изяснява защо гайките на колелата не са били затегнати както трябва.

Специалисти обясниха пред "Стандарт", че след смяна на гуми автобусът трябва да мине 100-ина километра и след това гайките отново да се затегнат. Това, обаче, едва ли е направено, щом са се разпаднали, казват експертите. Истинска трагедия щеше да се случи на прав участък и при висока скорост.

"Стандарт" научи, че преди 20 дни цистерна с газ се е обърнала на ямболската детелина южно от Сливен. Случаят отново не бе оповестен от полицията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини