От х:

Днес в x:

7 роми са арестувани за убийството край Кюстендил

Седем души са задържаните от полицията за убийството в черешовата градина над село Шишковци.

"Като наблюдаващ прокурор ще удължа ареста им до 72 часа, след което ще внеса искане пред Кюстендилски окръжен съд за налагането им на постоянна мярка "задържане под стража", каза за Дарик прокурорът от Окръжна прокуратура Камелия Стефанова.

Тя потвърди, че и седемте задържани са жители на ромския квартал "Изток". Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления. Досъдебното производство е по чл. 116 от НК, за умишлено убийство, причинено с особена жестокост.

На 26 юни един човек бе зверски убит, а двама бяха ранени след като ромите са опитали да нахлуят в черешова градина край Шишковци, община Кюстендил. Единият от пострадалите пазачи е настанен в хирургичното отделение на Кюстендилската болница с опасност за живота. Той е със счупени долни крайници, пръсти на ръцете, ребра и наранявания в гръдния кош и корема. Вторият ранен е жена, тя също е със счупени крайници.

Ромска атака към черешовата градина в село Шишковци е започнала на 25 юни следобед. Тя е била отблъсната от тримата пазачи. Последвала е втора атака за отмъщение към 21 часа, при която са пребити тримата пазачи, които са били без оръжие.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини