От х:

Днес в x:

Пращат фишовете за пътни глоби по пощата

Пощальон вече лично ще носи актовете на сгафилите шофьори в домовете им. Това стана ясно вчера на форум по безопасност на движението в столицата.

МВР приключва преговорите с "Български пощи", а за целта са отпуснати 120 000 лв. от бюджета, пише в. "Стандарт".

В КАТ няма длъжност призовкар и сега шофьорите сами ходят да си плащат глобите в Пътна полиция. Между 90 и 100 хил. шофьори годишно, обаче, не отиват да си вземат наказателните постановления и не ги плащат, обясни Дамян Войновски от КАТ.

Пътна полиция ще чака един месец шофьорите да дойдат на място и да си платят глобата. Вероятно след това ще им се отпуска още месец гратисен период за издължаване и след това постановленията ще се носят по домовете.

Пощаджията ще ходи в къщата на нарушителя и ако го няма, ще му оставя бележка. Не си ли вземе постановлението от съответния клон до месец, то ще се счита за връчено.

Заради големия брой длъжници Агенцията за държавни вземания също ще се включи в събиране на глобите.

На форума в Столична община беше повдигнат и въпросът за годишните прегледи на автомобилите. От КАТ се оплакаха, че няма информация за возилата, които са върнати от оторизираните сервизи, защото не отговарят на изискванията. Автоинструкторите пък настояват да се възстанови предишната система за проверовъчни изпити. Преди се провеждали по два такива теста седмично, а сега - по един годишно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини