От х:

Днес в x:

Езиковата и математическата във волейболна война за превъзходство

Двете ни елитни гимназии ГПЧЕ "Асен Златаров" и ПМГ "Академик Боян Петканчин" решиха веднъж за винаги да решат въпроса кой е по по най. Начинът бе волейболен дуел между представителните отбори на училищата. Залогът бе честта на учебното заведение в навечерието на решаващия прием на 7-класниците в тазгодишната изпитна кампания.

Благородното спортно съперничество бе по инициатива и патронажа на Ротари клуб Хасково. С девиза "Спортът за нашите деца" ротарианците дариха двете училища със фитнес уреди, волейболни топки, хилки за тенис на маса и спортни екипи. Общата сума на дарението е 20 хиляди лева, а разпределянето на модерните уреди ще е в зависимост от победата на волейболното поле, споделиха развеселените ротарианци. По предварителна информация математиците залагали предимно на бягащите пътечки и гладиатори, в езиковата предпочитали по лежерните стипери.



Волейболната "война" бе спечелена от полиглотите от "Асен Златаров"/в жълти екипи/. Математиците веднага им поискаха реванш на тенис на маса.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини