От х:

Днес в x:

Удвояват елитните немски паралелки

Учениците на езиковата гимназия които искат да получат престижната Шпрах Диплома за владеене на немски език вече ще имат двойно по-голям шанс да го направят. Това стана факт след като хасковската гимназия с преподаване на чужди езици "проф.доктор Асен Златаров" се включи в DSD програмата на немското външно министерство. Тя предоставя възможност за тясно партньорство между 811 училища по света, които са част от тази програма. Обмяна на опит и специализация на ученици в други страни са част от екстрите по програмата. Почетния знак за членство в елитното семейство от училища връчи съветникът в немското посолство Михаел Хабербахер. Знакът ще бъде закрепен на фасадата на сградата до името на учебното заведение.

Освен високата чест, най-ценното за хасковските ученици ще е че приемът на деца в шпрах-курсовете ще е много по-голям от досегашните 60-тина. Курсът започва от 9-ти клас и продължава до 12-ти като. За разлика от обикновените немски паралелки тук се изучат 3 допълнителни часа немски седмично. Изпита се полага в 12-ти клас, работите се проверяват в Кьолн-Германия. До сега курсистите можеха да получат само най високата степен на Шпрах дипломата С1. Отсега нататък тези които не успеят да стигнат до това ниво получават и втората по стойност степен Б2. И едната и другата се признават в чужбина.



Поне 150 ще достигне броят на учениците които ще се обучават догодина в елитните немски паралелки. За предимставта на обучението им разсказа завършилата тази година Катя Димитрова. От името на новобранците за високата чест благодари деветокласничката Пламена Ангелова./на снимката/
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини