От х:

Днес в x:

Чакат масово гласуване по курортите. Преглед на националния печат

„Стандарт": Курортите стават урни

Грандиозен изборен туризъм тръгна из родината. Стотици хора от всички градове хукнаха да си вадят удостоверения за гласуване на друго място. Крайният срок изтече вчера.
В София мераклиите да пуснат бюлетина далеч от дома си са десетократно повече в сравнение с евровота. В район "Студентски" например такова удостоверение са поискали 310 човека при едва 35 за изборите отпреди само 2 седмици, съобщи районният кмет Димитър Дилчев пред "Стандарт". В "Искър" пък отписаните са около 700, като на предния вот са били не повече от 70, каза и колегата му Йордан Томов. Такова е съотношението и в "Красна поляна". Вчера до 17 часа там бяха заявили, че ще гласуват на друго място 589 човека, а на евроизборите са били 62.

„Труд": Гербери освиркаха БСП митинг в Банкя

Стартът на изборната кампания на БСП за София, която тръгна вчера символично от родното място на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - Банкя, се превърна в истински сблъсък между левите и хората на Генерала. Червените, начело с лидера си Сергей Станишев, поднесоха венци в къщата-музей на Димитър Благоев, премиерът връчи партийни книжки на младежи и червените тръгнаха към парка за митинг-концерт.
Там обаче вече ги чакаше многочислена агитка на ГЕРБ с викове "Червени боклуци!", "Турци сте!". Герберите размахваха средни пръсти и лика на лидера Борисов на плакати. Те бяха отцепени от плътен полицейски кордон. Хората на премиера явно бяха подготвени за сблъсък, защото охраната му от НСО беше подсилена. Мъж с фланелка на ГЕРБ викаше "Левски!", което подклади подозренията на червените, че агитката е платена. Червен общинар пратил SMS на Борисов, който му отвърнал, че е в Пловдив и не знае какво става в Банкя.

„24 Часа": Доган можел и да е премиер, но не ставал
"Ако ме натоварят, с удоволствие бих бил, но не ставам за премиер. Аз имам твърде свободен дух." Това заяви пред журналисти в Смолян лидерът на ДПС Ахмед Доган след среща с актива на ДПС.
"Нямам желание за изпълнителната власт, но така се очертава, такива са обстоятелствата. Аз не говоря за партии и имена, а за тенденции, всеки трябва да знае колко ябълки има в кошницата, за да прави предположения", обясни Доган. Сокола нахъса актива за 20 хил. гласа в Смолянска област, които давали 3 мандата - 2-ма от листи и 1 мажоритарен.

„Стандарт": НДСВ агитира с кегли
Топки и кегли вместо вилици и кебапчета раздаде вчера НДСВ на симпатизантите си. Жълтият зам.-шеф Милен Велчев поведе царския отбор по боулинг в Пловдив вчера. Срещу тях се изправиха 2 отбора, сред които и тимът на пловдивските журналисти. Те включиха в състава си и 8-годишно дете. Царистите останаха трети. Това е добро класиране. Пожелавам си трети резултат и на изборите", заяви Велчев, преди да разреже торта с надпис "НДСВ".


„Стандарт": Плугчиева иска ниски такси на Дунав мост

Дунав мост се нуждае от основен ремонт и ще поискам експертиза за неговото състояние от институциите, които са отговорни за поддръжката, заяви вицепремиерът Меглена Плугчиева вчера. Трябва цялостна реорганизация на подхода около моста, да се намалят поне наполовина таксите за коли и да се въведат винетки като мярка и срещу корупцията, каза още Плугчиева.

„Стандарт": Студент затри семейството си

21-годишен студент преби до смърт с бухалка майка си и сестра си, защото го дразнели. Извергът опаковал телата в чували и се опитал да ги изнесе от апартамента в столичния кв. "Младост". Случайно обаче го засякъл полицейски патрул зад блок 371, докато влачил единия труп към Сеат-а си. Помагал му приятел, когото излъгал, че носи строителни отпадъци. Павел направил пълни самопризнания. Момчето не било спало и яло от два дни и било само на амфетамини.


„Стандарт": Бутилка с хлор натрови шестима

Пловдив бе на косъм от обявяване на бедствено положение. Стара бутилка с хлор вдигна на крак града вечерта в петък, след като обгази района около Гребната база, където е и отрезвителят. Шест души са откарани в болница, четирима от тях са полицаи. В токсикологията са оставени служител от охраната на отрезвителя и барман, който обаче се самоизписал, за да не губи клиенти. Хората от близките кафенета първи усетили силна задушлива миризма на газ и извикали Гражданска защита. Спасителен екип и пожарникари евакуирали района и открили неизправната бутилка с хлор в изоставен стопански двор. Цяла нощ патрули пазеха мястото, докато не изтече и последният литър хлор.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини