От х:

Днес в x:

Заловиха 35 кг висококачествен хероин на стойност 5 млн. лева

35 кг висококачествен хероин на стойност 5 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на МВР. На територията на няколко областни дирекции на МВР вчера беше проведена специализирана операция за неутрализиране на престъпна група за трафик на наркотици по т. нар."балкански път на хероина". Акцията е започнала със задържането на ГКПП Капитан Андреево на лек автомобил с българска регистрация. При извършената щателна проверка митническите служители са открили над 35 килограма висококачествен хероин, укрит в тайници в праговете на колата.
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, служители от секторите БОП при областните дирекции в Хасково и Пловдив и от отдел "Наркотици" на Дирекция "Противодействие на общата и тежка престъпност" в Главна дирекция "Криминална полиция" поставят под наблюдение лицата, организатори на незаконния трафик на наркотиците. В резултат на координираните действия на служителите на МВР, около 23.00 часа снощи, на автомагистрала "Тракия" в района на мотел "Ихтиман" в момент на предаване на хероина са задържани двама български граждани Ф.К. и Г.К. (40-годишни).
Стойността на задържаното количество от 35 кг хероин по цени на нелегалния пазар е около 5 млн. лева. Наркотикът е трябвало да премине транзитно през България и не е бил предназначен за разпространение в страната.
Успешната реализация по неутрализаране на организираната престъпна група за трафик на големи количества наркотици е поредният пример за отлично взаимодействие между МВР, Агенция "Митници" и прокуратурата.
Работата по случая продължава.
Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини