От х:

Днес в x:

Борци и каратисти в листите на ГЕРБ. Преглед на националния печат

Бащата: Славина живее в четирима, пише „Труд"

Сърцето, черният дроб и бъбреците на починалата при катастрофа Славина (26) вече спасиха четири гаснещи живота. Зачернените родители на младата жена от Кюстендил - Славчо (56) и Благородка (54) Савови, въпреки огромната си мъка дадоха съгласие органите на дъщеря им да бъдат използвани за присаждане.

"Славина беше чудесно момиче! Завърши езиковата гимназия в Кюстендил, после получи диплома за кинезитерапевт в Югозападния университет в Благоевград. Веднага започна работа, имаше толкова много приятели. Но съдбата ни удари! Стана тази жестока катастрофа", със сълзи на очи разказа вчера бащата, който е инженер. И добави: "Със съпругата ми решихме, че Славина може да продължи да живее. Като дарим органите й. Затова дадохме съгласието си!"

Славина и приятелят й Мартин Димитров (27) загинаха след зверска катастрофа в неделя на 2 км от Долни Дъбник. Младежът починал на място. А впоследствие лекарите установили мозъчната смърт и на младата жена. Двама полицаи съобщили черната вест на семейството. А два дни по-късно им се обадили лекари от университетската болница в Плевен и ги уведомили, че Славина вече я няма. "Разбрах, че сърцето на дъщеря ни вече е присадено. Милото ми дете...", каза вчера следобед майката. Славчо и Благородка бяха категорични, че са стигнали до решението за донорство без никаква мисъл за пари. "Абсурд е човек дори да го намекне", казаха двамата.

След вчерашната публикация в "Труд", разкриваща, че бащата е безработен, майката взема пенсия по болест, а семейството има и 32-годишен син инвалид, мнозина се обадили, за да им предложат помощ. "Няма да вземем подаяния! Колегите на Славина в спа центъра в Кюстендил събраха известна сума за погребението (б. р. - то е днес). Доходите ни не са високи, но не искаме милостиня. Държа това да се знае", добави бащата. След като приключи предварителното разследване на катастрофата, той ще инициира кампания срещу убийственото шофиране по пътищата.





Господ спаси Живко



Господ спаси 26-годишния Живко Д. (връстник на Славина) от Стара Загора. Той получи нов черен дроб седмица, преди да му бъде присадена част от органа на сестра му. Това коментираха вчера във Военномедицинска академия.

"Бяхме планирали да присадим черен дроб на пациента идната седмица - на 24 юни. Донор щеше да стане сестра му. Тя дори още е при нас, в болницата заради необходимите изследвания преди експлантацията (взимане на част от черния й дроб). Но стана така, че беше осигурен орган от трупен донор." Това разказа доц. Никола Владов, началник на Клиниката по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия във ВМА, който заедно с екипа си извърши животоспасяващата операция. А тя е била единственият шанс за Живко.

Трансплантацията започнала в 17 ч в сряда и продължила до 23 ч. Кръвозагубата е била минимална - едва 300 милилитра (това е един от критериите за добро протичане на важната операция).

"Пациентът е добре, дори диша сам, не е на апарат", обясни в 9 ч вчера доц. Владов. Заедно с екипа си той изказа най-искрените си съболезнования на семейството на трагично загиналата Славина. И благодарят на близките й за хуманния жест - да дарят органите й. И да спасят 4 човешки живота.

Още 16 души са записани в листата на Военна болница за спешна трансплантация на черен дроб.





Сърцето тупти в гърдите на 30-годишен



Сърцето на Славина от сряда вечерта тупти в гърдите на 30-годишния Добромир Х. от София.

Младият мъж е бил с тежката диагноза - дилатативна кардиомиопатия (б. р. - сърдечният мускул е разширен и не е в състояние да изпълнява нормално функциите си). Добромир беше един от 42-мата българи, които се нуждаеха от спешна трансплантация на сърце. Но вече броят им е с един по-малко.

"Състоянието на пациента беше много тежко. Вече обмисляхме дали да не му поставим изкуствено сърце. За щастие близките на починалата жена се съгласиха да дарят органите й. Така беше осигурено сърце за болния млад мъж", обясни вчера проф. Генчо Начев, директор на университетската болница "Св. Екатерина". Това е единственият център в България, където от години се извършват сърдечни трансплантации. Организацията по животоспасяващата операция е вървяла под личното ръководство на проф. Начев, а я е извършил екип начело с доц. Боян Баев, началник на Клиниката по сърдечна хирургия в болницата, научи "Труд".

"Трансплантираният мъж се чувства добре. Диша самостоятелно, а не с помощта на апарат", добави професорът. Той обясни, че столичанинът е бил и на ресинхронизираща терапия (б. р. - възстановява нормалното провеждане на електрическия импулс и нормалната последователност и съкращаване на сърдечните кухини. Подобрява помпената функция на сърцето, на качеството на живот на пациента и удължава живота му).

Повече от година в "Св. Екатерина" не беше извършвана сърдечна трансплантация - няма трупни донори. "Нищо, че само на 1 км от нас - в Института за спешна помощ "Пирогов" всеки ден издъхват българи, пострадали при тежки инциденти", коментираха лекари от "Св. Екатерина" и Александровска болница.





Полицаи с мотори даваха път на линейките



Полицейска кола и два мотора от КАТ-София разчистваха в сряда пътя пред трите линейки с екипи от ВМА, "Св. Екатерина" и Алексадровска болница, тръгнали от столицата за Плевен, за да вземат дарените органи.

Това разказаха от Изпълнителната агенция по трансплантации. "Само благодарение на помощта на столичните полицаи реаномобилите стигнаха толкова бързо до Плевенската университетска болница. На моменти колите ни се движеха по магистралата със 170 км/ч", добавиха лекари от Военномедицинска академия. С помощта на полицията задръстванията в София не забавили линейките с важната мисия. А катаджии в Плевен дори отцепили цели кръстовища в града, докато минат линейките.

Жестоката катастрофа, която отне живота на Славина и приятеля й Мартин, станала след рязък завой вдясно на колата на 2 км от Долни Дъбник.

Първоначалната версия беше, че фолксвагенът се е движил с несъобразена скорост. Но вчера майката на Мартин - Марияна Станойкова, категорично отрече причината за трагичния инцидент е висока скорост. Тя обясни, че колата трябвало да направи внезапен завой, защото изневиделица се появила циганска каруца. Така автомобилът с двамата младежи изхвърчал от пътя и се ударил в близките бетонни напоителни тръби. Колата била смачкана до неузнаваемост. Ужас обхваща всеки от минаващите край лобното място хора, казаха очевидци. Органите на реда намерили телата на шофьора и спътничката му в крайпътната канавка.

"Момичето е толкова красиво! Сърцето ти се свива при вида й след удара", споделиха лекари от столицата.

Бащата на Славина - Славчо, е решил, след като приключи разследването около катастрофата, да започне кампания срещу смъртта на пътя. "Шосетата и магистралите на България са осеяни с паметници, кандила и некролози. На това трябва да се сложи край. Не може да се търпи повече!", сподели зачерненият баща. Той добави, че както той и съпругата му дали съгласие органите на дъщеря им да бъдат ползвани за присаждане, така трябва да сторят и всички българи, изпаднали в тяхното положение. "Да, знаем, че е трудно. Много боли. Сълзите текат от очите, но само така част от любимия човек може да продължи да живее. В тялото на друг, който е с опасност за живота", казаха родителите на Славина.





За бъбреците избираха между 10 нуждаещи се



"Точно на 10 души могат да бъдат присадени бъбреците на донорката, но все още чрез компютърни и лабораторни изследвания уточняваме кои двама са най-подходящи. Това съобщи вчера към 16,30 ч проф. Митко Цветков, началник на Клиниката по урология в Александровска болница (в нея през 1969 г. за първи път в България се извършва бъбречна трансплантация и оттогава до сега десетки българи са били спасени от екипите й).

Десетината българи, които бяха извикани в София за евентуалната трансплантация, са от Хасково, Бургас, Шумен, Сливен, Свиленград, Кюстендил, Сандански, Пловдив и Враца. Сред тях обаче има две жени, чиято съвместимост с органите на донорката е 65 процента. А на останалите е между 53 и 64 %, добави проф. Цветков (той е и националният консултант по трансплантации).

И обясни, че когато се избира реципиент (получател) на бъбрека, се взима предвид не само съвместимостта с донора, но и общото състояние на организма, кръвната група (тя трябва да е една и съща) и други показатели. По тази причина е възможно не точно двете жени с най-голяма съвместимост да бъдат избрани да получат дарените бъбреци и да им бъде извършена животоспасяващата операция, каза още професорът.





901 чакат за спешна трансплантация



Ето какво показва справка на Изпълнителната агенция по трансплантации:



* 811 българи спешно се нуждаят от трансплантация на бъбрек.



* 41 пациенти са с тежка сърдечна диагноза и възможно най-скоро трябва да им бъде присадено сърце.



* От нов черен дроб се нуждаят 49 българи.



Страната ни е на едно от последните места в Европа по потенциални донори. На първо място се нарежда Испания, но в иберийската държава от години има традиции в даряването на органите. Там има изключително добре въведен модел за съгласие за донорство



Потим се без климатици - пестим, пресмята „24 часа"

15-20% по-малко ток ползва битът в сравнение с миналата година. Не се включват достатъчно климатиците, каза вчера Иван Желязков, зам.-председател на борда на НЕК. Макар че сме в летен сезон, явно домакинствата правят икономии, каза той в кулоарите на енергийния форум в Св. Константин и Елена. Според него 40-50% е общият спад на потреблението на електроенергия от началото на годината досега, сравнено със същия период на 2008 г.

От Електроенергийния системен оператор (ЕСО) обаче казаха, че общият спад е 10%, а по месеци намалената консумация в индустрията е следната: април т.г. в сравнение с април м.г. - 27%, май 2009 спрямо май 2008 с 25%.

През последните горещи дни товарът на електроенергийната система се е увеличил и е 4100 мегавата, а през по-хладните дни е бил 3800 мегавата.

Някои включват климатиците, но не е това, което бе миналата година, казаха от оператора на системата.

Спадът в потреблението, сриването на цените при износа, задълженията на НЕК да изкупува скъпия ток на топлофикациите и на вятърните централи я изправиха пред финансови затруднения.

110 млн. дължи тя на централи, каза Желязков, 60 млн. е борчът към ТЕЦ-"Марица изток-2", 34 млн. е към АЕЦ "Козлодуй". Договорили сме разрочването им, обяви зам.-шефът на борда. Той обаче допълни, че НЕК има да взема 130 млн. от "Кремиковци", който продължава да живее само поради факта, че не е прекъснато електроснабдяването. Комбинатът се издължавал с малко, след като от НЕК го заплашат, че ще спрат тока.

НЕК изнася между 400-700 мегавата електроенергия, но цените са паднали двойно и от електроенергийния системен оператор казаха, че ако миналата година мегават/час е струвал навън 70 евро, сега цената е към 40 евро. НЕК изнася с малка печалба и няма как да компенсира загубите си от вътрешния пазар. Очаква се към края на месеца да се увеличи износът за Гърция заради горещините и туристическия сезон.

За да пестят, НЕК и ЕСО са свили с 35 % разходите за ремонт на мрежата. Степенувани са ремонтите, за да не се стигне до аварии, но те не могат да бъдат отлагани до безкрайност във времето, реагираха от ЕСО.





Борци и карaтисти в листите на ГЕРБ, разкрива „Монитор"

Докато някои партии заложиха на популярни имена от спортните среди за предстоящия парламентарен вот, в листите с кандидат-депутати на ГЕРБ преобладават не дотам известни на широката общественост бивши и настоящи състезатели по борба и бойни изкуства.

От ГЕРБ са пуснали в битката за района и Румен Стоилов, който е европейски шампион по самбо. Освен, че членува в родната федерация по самбо кандидат депутатът е шеф на клуба по бойни изкуства към НСА.

В листата на формацията за 23-ти МИР в София присъства и таекуондистът Венцислав Игнатов. Партията на Цветан Цветанов е преценила, че крехката му възраст от 27 години не представлява пречка да се впусне в политиката. Игнатов членува в управата на Българската асоциация по таекуон-до, клуба към ЦСКА, шеф е на Централния полицейски таекуон-до клуб, сочи справка в ДАКСИ.

Сред имената в листата на ГЕРБ за 24-ти МИР е това на Петър Бонов, който е експерт по физическо възпитание, също в НСА.

През тепиха е минал кандидат-депутатът на ГЕРБ от Търговище Христо Харалампиев, който ръководи борческия клуб "Олимпиец". Най-сериозен интерес буди обаче присъствието в листите на мераклията за място в парламента от Бургаския район Ненчо Ненчев, който е шеф на борческия клуб "Странджа-2001" в Средец. Той е бивш кмет на общината и дългогодишен титуляр в партията на скандалния Александър Томов. Произлезлият от формацията на Лупи Ненчев пробва да влезне в парламента още през 1997 г. като кандидат от Евролевицата.

По-късно преименуваната в "Българска социалдемокрация" формация го издига на два пъти за градоначалник на кметството в Бургаска област. През 2003-а губи на балотажа от кандидата на БСП Тодор Станчев. Четири години по-късно Ненчев отново е кандидат-кмет, но вече от ГЕРБ, и отново претърпява поражение от Станчев. До 2005 г. върти бизнес с експремиера Жан Виденов чрез фирмата за дърводобив и производство на мебели "Понс - СМ", в която са били съдружници, установи проверка на "Монитор".

Сред герберите, които напират към парламента, има и много ексцаристи, отлюспили се от НДСВ. Всички те вече са кандидатствали за участие в местната или законодателната власт. Такива са например Мария Копанарова, Соня Енилова, Славчо Славов, Николай Рашев, Мирослав Найденов, който е и шеф на общинското дружество "Екоравновесие". Управителят на общинската фирма "Пазари-запад" Антоний Кръстев и бившият директор на ИСУЛ Николай Червеняков също се гласят да стават законотворци.



Масларова хариза хотел за милиони, съобщава „Стандарт"

Министър Емилия Масларова направи щедър подарък в края на мандата си. Социалното ведомство хариза на частници апетитен хотел край Златни пясъци. Трикът станал чрез скрита приватизация. Почивната база освен прясно ремонтирания хотел включва 10 дка крайбрежен имот и хангар за лодки. Ведомството на Масларова направило обща фирма с частници, които се включили с празен двор в София и ниви. С още няколко апортни вноски държавата останала с дял от само 21% от общото дружество "Русалка тур". Почивната база вече е обявена за продажба чрез Агенцията за приватизация. Бившият главен секретар на министерството Георги Георгиев, който се опитал да спре сделката "кон за кокошка", е уволнен от Масларова. Неговият наследник Иван Пенев обаче допуснал държавата да остане с пръст в уста.

Скритата приватизация започва през август 2008 г., когато с благословията на социалния министър Емилия Масларова собствеността на държавната фирма "Русалка" ЕООД е вкарана в капитала на новосформирано дружество, в което 68% се държи от частници. Главният секретар на министерството Иван Пенев безропотно изпълнява решенията є, без да защити държавния интерес. Целта звучи обещаващо - чрез публично-частно партньорство социалното ведомство

търси инвеститор, който да реновира базата да вдигне категорията на хотела, за да може 1100 служители на министерството да почиват пълноценно. Незнайно защо обаче ведомството на Масларова се съгласява да притежава едва 32 на сто от дяловете, като за целта вкарва като апортна вноска в новото дружество "Русалка тур" целия актив на държавната фирма "Русалка" ЕООД. Апетитен парцел от 10 дка на брега на морето край Златни пясъци, хотел със 110 легла, ресторант и хангар за лодки са оценени само за 2,351 млн. лв. От другата страна са частниците от "Екса", които влизат в дружеството с 6,4 дка празно дворно място в квартал Кръстова вада в София. То обаче е оценено на 3 млн. лв. Уставът на дружеството е безкрайно щедър към частниците - те трябва да допълнят капитала до притежаваните от тях 68 процента с нови апорти в следващите 2 години. По-късно това наистина се случва - те дават 3 ниви около Пампорово, оценени на 633 920 лв. Понеже земята не стига, додават още 204 655 лв. Това се случва едва през април и май 2009 г. Така държавното дялово участие пада до 21 процента, както вероятно е планирано още в самото начало от играчите, участващи в схемата.

Печалбите от съвместната дейност явно се очакват в бъдеще, когато цялата фирма ще мине в частни ръце. Защото откакто влиза частникът в имота, финансовите резултати се сриват. Загубите растат до 540 000 лв. през 2008 г., а през същата година оборотът дори цифром и словом е нула лева. В смисъл, че хотелът е стоял цяло лято празен като паметник.

Частниците бързат да сложат ръка на апетитната хапка, докато още Масларова е на власт. На 10 април е обявена процедурата за приватизация на държавната фирма "Русалка" ЕООД.

"Инициативата естествено е на социалното ведомство. Те изплащат т. нар. информационна карта, въз основата на която започва правен анализ на дружеството и изготвяне на оценка", посочиха от Агенцията за приватизация. Главният секретар на социалното министерство Иван Пенев, който е ключовият играч на държавата в смесената фирма обаче, има друга теза - агенцията е тази, която решава кое да се продава, министър Масларова няма подобни прерогативи.

Не е ясно и кой е подсказал на социалната министърка да обяви процедура за приватизация 3 месеца преди да си тръгне от поста.

Добре изпипаната схема обаче забуксува, защото броени седмици не стигат на експeртите от Агенцията за приватизация да довършат сделката. В момента те определят метод за раздържавяване и ще им трябват поне 2-3 месеца, за да продадат ефективно дяловете на дружеството. А това едва ли ще стане преди идването на новия кабинет. Любопитно е, че дори самата информационна карта, изпратена от Емилия Масларова в АП обаче, явно е грешна. Иначе няма как да бъде обяснено защо отпечатаните копия на обявата в сайта на АП са крещящо различни. В първата информация, валидна до вчера, в графата "Недвижими имоти" са описани хотелът, земята, ресторантът и хангарът. От вчера, 18 юни, текстът е променен. В същата графа вече пише: "Дружеството не притежава недвижими имоти". Това означава, че АП продава единствено акциите на "Русалка" ЕООД в "Русалка тур". Т.е., който вземе държавния дял от 21%, няма да може да разполага с хотела и да има глас във взимането на решения. Ако искате да се возите на джет в морето или да отдадете стаи под наем, ще трябва да питате мажоритарния собственик, който държи вече над 78 на сто.

"На практика това е скрита приватизиция, защото дял от 21 на сто може да е привлекателен само за настоящите собственици на почивния дом", смятат експерти. Не е ясно за какво са му на социалното министерство ниви в Пампорово и София при положение, че не могат да намерят пари за собствения си почивен дом", твърдят те.

Новият частен собственик далеч не е получил апетитната база в окаяно състояние. Напротив - преди да започне процедурата за прехвърляне на собствеността, в нея са налети доста пари и тя буквално свети. Дори хотелът е сменил категорията си - от 1 звездите му са станали 3. Няма как да е иначе, защото едва ли има друга почивна база, която да е ремонтирана 2 пъти за 4 години. Първият път това се случва през 2004 г. Тогава са налети 1,2 млн. лв. Според тогавашния управител Цанко Мирянов, паркът е изграден с пари по програма "Красива България", реновирани са фасадата, покривът, подовете са застлани с теракот, дограмата е сменена с пластмасова. Сложени са климатици, сменена са ВиК и елинсталациите. "Домът блестеше", казва той. За 3 месеца работа през лятото излизахме на годишна печалба, допълва Георгиев.

В началото на 2006 г. малко след идването на Масларова като министър обаче изведнъж дружеството е обявено за продажба. Георгиев пише възражение до Агенцията за приватизация и процедурата е спряна. Два месеца по-късно той е помолен да напусне. На негово място идва Иван Пенев. Той прави преглед на състоянието на "Русалка".

"Анализът показа, че дружеството има крещяща нужда от инвестиции и реновация", заяви вчера за "Стандарт" главният секретар Иван Пенев. Той пише до Камарата на строителите и те му дават 5 фирми. Избрана е най-добрата. Единственото ново след идването є е построяването на евакуационна стълба при пожар.

През лятото 2008 г. домът не работи, защото частниците в "Русалка тур" правят нов ремонт - този път за 1,5 млн. лв. Отново фасада, отново покрив, отново климатизация.



Еврокомисията отпуши строителството на пътища, с гордост отбелязва „Дума"

Генерална дирекция "Регионално развитие" в Европейската комисия е изпратила писмо до Националната агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ), с което разрешава сключването на договори за пътища по оперативните програми. Това съобщи вчера председателят на Надзорния съвет на НАПИ Иван Атанасов. Така на практика се освобождават 1,25 млрд. евро средства за проекти, свързани с пътната инфраструктура. От тези пари 1 млрд. евро са по оперативна програма "Транспорт" (ОПТ), а 250 млн. евро - по оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР).

В началото на миналата година Европейската комисия (ЕК) забрани на пътната агенция да сключва договори по оперативните програми, след като гръмна скандалът с тогавашния му пътен шеф Веселин Георгиев, раздал проекти на свързани с братята му фирми за 120 млн. лв. Тогава бяха спрени и парите за пътища по предприсъединителните програми ФАР и ИСПА.

Разблокирането на средствата става почти година след преструктурирането на бившия компрометиран пътен фонд и след редица вътрешни и европейски проверки на системите за контрол и управление на средствата по проектите. Преди месец ЕК взе решение да размрази парите по програма ИСПА за строежа на магистрала "Люлин" в размер на 115 млн. евро. Освобождаването на парите и по оперативните програми е положителен сигнал от страна на ЕК за успешната трансформация на фонда, коментира Иван Атанасов.

Вчера представители на НАПИ и Министерския съвет, водени от вицепремиера Меглена Плугчиева, направиха обиколка по част от трасето на автомагистрала "Люлин". Проверен беше участъкът от пътен възел "Люлин" до Бучински проход. "Първите пет километра от автомагистрала "Люлин" ще бъдат пуснати до края на юли. Те са от пътен възел "Люлин" при Околовръстното до Мало Бучино", каза вицепремиерът Меглена Плугчиева. Участъкът ще бъде алтернатива на прохода Владая, който ще бъде ремонтиран от 1 август.



Кметовете бойкотират пътуващия боклук, пише „Дневник"

След по-малко от месец може да избухне истинска окопна война между общини и държава заради замислено от екоминистерството разнасяне на битовата смет из цялата страна. Всички са заели кръгова отбрана: кметове, които на 16 юли ще трябва да спрат да изхвърлят боклука на 203 подготвени за закриване сметища; техните колеги, задължени да приемат тонове чужда смет; както и МОСВ, заплашващо и двете страни с глоби.

Причината за това е влизането в сила на директива на Европейския съюз от 1999 г. за третиране и съхранение на отпадъците. България се е съгласила още при затварянето през юни 2003 г. на глава "Околна среда" при преговорите за присъединяване към ЕС, водени от кабинета "Сакскобургготски". Въпреки 10-годишния гратисен период за подготовка на нови депа до момента в държавата са построени едва 27 сметища от общо предвидените 56, отговарящи на евроизискванията.

За да реши проблема, екоминистерството беше замислило чрез закона за софийския боклук да задължи общините да оставят свободен държавен резерв от 20% от обема на регионалните сметища. Парламентът обаче така и прие спорния Закон за боклука на София. В същото време министерството твърди, че срокът не подлежи на предоговаряне и че още през септември Брюксел може да глоби България.

Собствениците на новите депа са против този план и общинските администрации отклоняват всяка идея сметта да бъде извозвана с мотива, че държавата не си е свършила работата.

Освен това разнасянето на боклука на разстояния над 120 км ще оскъпи услугата в пъти, а приходите от такса смет няма как да бъдат вдигнати, обясняват засегнати кметове. Селищата без сметища нямат и нужната техника за превозване на боклуците или за сепарирането им. От МОСВ съветват общините в малкото оставащо време да търсят субсидии, кредити и помощ от организациите за оползотворяване на отпадъци.
Размер на шрифта: a a a
Последни от Преглед на печата
Бащата: Славина живее в четирима, Потим се без климатици - пестим
Правосъдието ни вбеси Холандия; Банда адвокати продава бебета
"Срещу 100 000 лв. братя Галеви излязоха от ареста и се запътиха към парламента", "Костов мъти нова синя партия"
Искат една кака да върне европари, Три години затвор за миялна машина на кредит
Яне цака БСП с враг на Петков, ГЕРБ - с Цветан Цветанов
Източник: news-bg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Dr
    Dr. louis
    0 0
    13:32, 17 авг 2018
    Искате ли да продадете бъбрека си? Търсите ли възможност да продадете бъбреците си за пари поради финансови сътресения и не знаете какво да правите, а след това се свържете с нас днес чрез dr.louisclinic@gmail.com и ние ще ви предложим добра сума за вашите бъбреци, защото ние спешно се нуждаем от бъбреци в нашата клиника или се обадете на +918704214690 или dr.louisclinic@gmail.com
    Цена: $450,000 щ.д.
  • 2
    Ка
    Катрин Коул
    0 0
    11:05, 14 яну 2019
    Здравейте.

    Имате ли нужда от спешен заем, за да получите финансовия си проблем
    отхвърлени от банки във вашата страна и имате нужда от спешен заем, свържете се с нас
    Днес на фирма Инфо фирмата за доверие ООД, Ние помагаме, когато другите не могат!

    * Заемете всичко до $ 5,000.00 до $ 50,000,000.00.
    * Изберете от 1 до 10 години за изплащане.

    Имейл за връзка: (info.trustfirm2012@gmail.com)

    Благодаря за отделеното време,
    Видове пожелания,
    Катрин Коул
    info.trustfirm2012@gmail.com
Последни новини