От х:

Днес в x:

Управляват ли наркотиците твоя живот?

Има ли съгласие по темата за наркотиците между деца и родители или колко големи са различията им - на този въпрос ще се постарае да отговори кампанията по повод Световния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици, организирана от българското представителство на Службата по наркотици и престъпност към ООН.

С тази цел в края на настоящата седмица ще стартира интернет-базирана анкета, която се състои от общо 12 въпроса, идентични за ученици и родители. Основната идея на анкетата е да покаже различната гледна точка на тийнейджърите и техните родители към проблема с употребата на наркотични вещества.

Едновременно с това учениците имат възможност да изразят своето мнение и на специални срещи както с представители на ООН и Службата по наркотици и престъпност, така и с лекари и психолози от Националния център по наркомании. Водещи на дискусиите ще бъдат известни български журналисти-посланици на кампанията "Управляват ли наркотиците твоя живот?" - Миролюба Бенатова /bTV/, Спас Кьосев /БНТ/ и Драгомир Симеонов /Дарик радио/. Те ще участват активно в дискусията, споделяйки своето мнение по отношение употребата на наркотични вещества.

Резултатите от мащабното проучване ще станат ясни на 26 юни, Денят за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици и ще бъдат оповестени на специално организирано събитие за закриването на кампанията в двора на 12-то СОУ. Тогава своя глас за или против употребата на наркотици тийнейджърите ще могат да дадат и на живо, гласувайки като на истински избори.

Кампанията "Управляват ли наркотиците твоя живот" е подкрепена от Общинския съвет по наркотични вещества, от Националния център по наркомании и от Дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм" към Столична община.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини