От х:

Днес в x:

13 жени се жалват срещу реклама на мастика

Състав на Комисията за защита от дискриминация ще заседава по преписка, образувана по жалбата на 13 жени. Те смятат, че рекламата на мастика, произвеждана от българска фирма, има дискриминационен характер.

Според жалбоподателките тази реклама "във всичките й форми на проявление дълбоко и трайно" ги дискриминира като жени. Те смятат, че тя нарушава и европейското право за равно третиране на половете при предоставяне на услуги.

В рекламата жалбоподателките виждат и тормоз на основание пол, тъй като нейното съдържание и послания накърнявали достойнството им и създавали унизителна и обидна среда за тях и за преобладаващата част от жените. Жалбоподателките твърдят, че рекламата представлявала и незаконна намеса в личния им живот.

Комисията ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на адвокат Венцислава Костова. Тя се чувства дискриминирана по признаците лично и обществено положение заради това, че банковите и небанковите институции отпускат лесно кредити на хора, работещи на безсрочен трудов договор, и значително по-трудно и при по-тежки условия - на хора, упражняващи свободна професия.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини