От х:

Днес в x:

Само парашутисти в листата на АТАКА, най-много жени – в БСП

Партията на Волен Сидеров регистрира в Хасково листа само от трима кандидати за парламентарните избори и то без нито едно местно име. По предварителна информация областният лидер Георги Майоров е бойкотирал листата и изтеглил от нея местните членове на Атака, тъй като били на неизбираеми места.
Така на практика листата на формацията в Хасково е изцяло от парашутисти. Мажоритарен кандидат и водач е докторът по археология и история проф. Станислав Станилов. Втори е юрисът Огнян Янакиев, а трети депутатът от Атака и бивш офицер от флота Борислав Ноев.

Сред интересните кандидатури, но напълно непознат като име за хасковлии, е втория в листата на НДСВ - Петър Дудоленски. 31-годишният софиянец е изпълнителен директор на "Real Estate Services Bulgaria". Като син на търговски представител Дудоленски е прекарал тийнейджърските си години в Африка, учил е в Лондон и е довършил образованието си в България. Под негово ръководство са пострени моловете в София, Пловдив и Стара Загора, а сега и в Русе.

Според статистиката сред първите пет кандидати плюс мажоритарните в основните формации, които имат шанс за депутати в следващото народно събрание, най-млад е състава регистриран в Хасково от Синята коалиция, кадето средната възраст на кандидатите е 36 години.

На другия полюс по възраст са хората от Атака. Средната възраст на тримата от листата е 53 години. Само с година на долу са кандидатите от РСЗ.

Бойко Борисовите избраници са със средната възраст 39 год., а в "Коалиция за България" - 49 год. В сравнение със социалистите средната възраст пада с четири години при кандидатите на ДПС. В техните редици е и най-младият регистриран до 5-о място участник – 27-годишния търговец Танер Емин. Средно на възраст 44 год. и 41,5 год. са кандидатите от НДСВ и Лидер.

Най-много жени до 5-то място имат в листите си "Коалиция за България" и "Синята коалиция", където съотношението жени –мъже е 4:1.

Сред избирамите места в хасковски регион като професионална реализация водят бизнесмените, следвани от юристите.
Сред кандидатите до 5-то място има двама лекари, четирима депутати от предишния парламент и един едродепутат.
Сред висшите представители на законодателната, изпълнителната и местната власт, които ще се състезават другия месец за вота на хората от хасковски регион, са зам.-председателят на 40 НС Юнал Лютви, който е водач на листата на ДПС, водачът на червената листа - социалният министър Емилия Масларова, заместникът й д-р Ясен Янев, който е под № 3 в листата на НДСВ, мажоритарният кандидатат на БСП – областният управител Райна Йовчева, както и вторият кандидат на ДПС Гюнер Сербест, който с 5 мандата като кмет на община Стамболово е един от най-дълго управлявалите кметове в България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини