От х:

Днес в x:

Хасковски ученички правят секс за пари

Ученички са потенциала на скритата проституция в Хасково и градовете от областта. До този извод стига фондация "Толерантност и взаимопомощ" в работата си по превенция разпространението на ХИВ-вируса. 24 млади жени от 14 до 18 години са признали че са изпълнявали сексуални услуги срещу някаква облага. В случая не става дума за класическите "жрици на любовта", а за обаждане по телефона, участие в партита и телефони за запознанства. Повечето момичета са напуснали училище, уточняват от фондацията. Понеже в Хасково няма официална проституция, признанията на девойките са единственото доказателство за наличието на "поръчкова любов". Именно към тях и към мъжете, правещи секс с мъже, са насочени усилията на фонадцията в програмата на министерството на здравеопазването по превенция разпространението на СПИН. Тази програма се финансира от глобалния фонд за борба с туберколозата, маларията и Спин. Според нея 985 хиляди лева ще бъдат разпространени между 31 неправителствени организации в страната, сред които и хасковската "Толерантност и Взаимопомощ". Вчера пристигна първия транш от 175 хиляди лева.

Сумата, която хасковлии ще усвоят през следващите 5 години, е около 30 хиляди лева. Това е недостатъчно, защото един тест за СПИН струва 3 лв, коментира експертът Марияна Калфова. За времето на програмата, нейната организация планира изследване на 1000 души рисков контингент, плюс още 6000 поддържащи контакта. Вниманието ще бъде концентрирано изцяло върху мъжете, правещи секс с мъже. 57 хомосексуалисти само от Хасково са взимали участие в образователните групи на фондацията. При пълна анонимност те са споделяли, че се обръщат към нетипичния вид полово общуване, подтиквани от стреса. Друга причина е насажданата в обществото приемливост към метросексуалноста и уеднаквяване на половете. Поради тази причина към хомосексуализма са се обърнали и деца на 14, 15 и 16 години.

Можем да образоваме за опасностите, които крие сексуалното общуване, но останалото е работа на семейството, със съжаление отбелязва Калфова. За установяването на тези индивиди ще се разчита на индивидуалния контакт. 6-има сътрудници на фондацията ще работят в Харманли, Свиленград, Любимец и Димитровград.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини