От х:

Днес в x:

Хасковска фондация ще пази гейове от СПИН

Хасковската фондация „Толерантност и взаимопомощ" е една от 32-те неправителствени фондации които ще получат дял от 985 хиляди лева за борба със СПИН в България. Парите се отпускат от Глобалния фонд за борба с Маларията, Туберколозата и Спин-а. Точния размер на средствата ще зависи от дейностите които ще отчетем информира експертът във фондация „Толерантност и взаимопомощ" Марияна Калфова. А дейностите са насочени към работа с мъже правещи секс с мъже, проститутки, наркомани, роми и други рискови групи. Програмата ще се осъществява в рамките на 5 години.

Това е втората петилетка в която фондацията работи по тази програма. В първата усилията им били насочени изцяло към Хасково. Сега ще се работи из цялата област, уточни г-жа Калфова. Освен превенция чрез информация, ще се ползват услугите на КАБКИС-програма за безплатно анонимно тестване за СПИН. Работата на неправителствената организация ще е насочена към 1000 души, наречени „индивидуални контакти" и още 6 хиляди, контактни на тях, обозначени като „поддържащи контакти", информира още г-жа Калфова.

По данни на Министерстовто на здравеопазването в България има 991 души серопозитивни за ХИВ вируса. Случаите в хасковско били под 10 бройки.

Повече подробности, утре в Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини