От х:

Днес в x:

Харманлиец излъга общината. Един от Баните с милион приходи. Преглед на регионалния печат.


„Заменка на земя скандализира Харманли" информира във челно заглавие вестник „Хасковска Марица". С помощта на шефът на областната дирекция земеделие и гори Мустафа Емин, харманлиецът Тефик Мурад, успял да придобие 43 декара земеделска зеля край Харманли. Срещу нея, 26 годишния Мурад дава земи край селата Студена и Райкова Могила Свиленградско, които са 4-та и 5-та категория. Подписалия договор областен земеделски шеф се крие от журналистите.

„1000деца ходят на еко училище" 3 хасковски училища разработват проект за еко обучение на възпитаниците си.

Блокирал компютър изнерви риболовците в изпълнителната агенция по аквакултури. Хората тръгнали да си взимат билети, ден преди изтичане на забраната но ядец, компютрите не дават.

Доцент Марин Иванов обяснява в приложението на Хасковска Марица, Арена: Пилеем пари за смешни вузове, вместо да помагаме на добрите!!! Доцентът който направи име с работата в полярните ширини, май е един от малкото българи които смятат че българското училище спестява знания на децата ни. Само да го чуят родителите, според тях отрочетата им са преуморени от многото материал в час.

И пак училищна тематика- „Заключват закъснели ученици". Директорът на симеоновградското Климент Охридски, врътвал ключа на входната врата след като бие звънецът. Така учениците висящи цял ден в съседните кафенета, си остават пак там. Те пък тогава им се прихождало в час и напирали да влизат. Е, това е идея как да привличаме ромите в българското образование. Госпожа директорът заслужава специална награда за иновации.

Един от Баните с милион от Регулации, информира Новинар Юг във водещото заглавие. Човек от Хасковските Минерални бани декларирал 1 156 260 лв приходи за миналата година. Това става ясно след справката с платения му данък. За 2008-ма той е 115 хиляди лева. Това е най големия данък платен в областта от физическо лице.

„Натрисът боклука на 500 хиляди в Хасково". С решение на екоминистерството , общините които оставят без свои депа за твърди битови отпадъци след 16-ти юни, ще ги носят в общините които имат такива. Така сметището в Гарваново ще поеме боклукът и на Кърджали и Стара Загора.

Гръмотевица съсипа 30 телевизора в Свиленград-съобщава на 3-та страница вестникът.
По данни на областната пожарна служба, вчера в Свиленград от мълния е изгорял 1 / един/ телевизор.

„Камери следят за свински грип на границата", „Закопчаха хасковлии с 35 саксиии марихуана", „ Григор Димитров бие 108-я в света" още теми във Новинар Юг

Това са част от по интересните заглавия в регионалния печат
Георги Христов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини