От х:

Днес в x:

Търсят свински грип в Хасково. Можем да приемем и старозагорския боклук. Преглед на регионалния печат.

Ако е грип нека да е свински. Около темата се обединяват и двата ежедневника във Хасково.

Вестник „Новинар Юг" влиза в наболялата тема с „Донесе ли свински грип от САЩ, Кунка". Кунка е жена прибрала се на 20-ти май от САШ. Завчера се оплакала от нещо подобно на грип. Лекарите я разпределят в инфекцииозно отделение откъдето взимат проби за свински грип. Такова е изискването на Здравното министерство-всеки грип да се проверява за щамът H1N1.

Друга „придобивка" за града може да е Старозагорския боклук, предупреждава вестник Новинар. От 16-ти юни депото на заралиите спира да функционира. Тамошната община официално поискала място на сметището в село Гарваново където се въдворява и местния боклук.

„Партии газят закона" информира още ежедневникът. Политическите формации лепят плакати на нерегламентирани места. Не им пука за глобата от 500 лв.

Глобиха кмет с 1000 лв, щото застрелял овчарско куче. Четириногото било опасно, защитил се първенецът на тополовградското село Орлов Дол Красимир Костов. Съдът не му повярвал.

Емилия Масларова видя нови работни места за 200 хиляди души. Социалния министър провъзгласил визията си вчера в Пъстрогор, където откри дом за жени с психични отклонения.

Грипът със свински нюанс е и над главата на вестник Хасковска Марица. 53 годишната жена се върнала преди 10 дни но превантивно била хоспитализирана въпреки че този вид грип се развива до седмица от евентуалното заразяване.

„Шеф на Гарата остави месарница без вода", „Битов скандал съсипва 5 метрова липа" четем още във водещи заглавия от първа страница. По големи вълнения предизвикват „Радините вълнения"-темата на изпита по Български и литература за 4000 петокласници от региона.

Пак на първа страница четем за 100 левова глоба наложена за замърсяване на река Банска. Какво е доходоносното производство, което дори и незаконно носи такива сладки малки глоби-четете на страница втора.

Според изселници в Турция- „Доган и Първанов са създали Атака". !!??

Според Бил Гейтс, компютрите в библиотеката ще подобрят живота на българина. !!! ??? Поне компютърния магнат дава 15 млн долара за заблудата си, под формата на програма която ще компютъризира библиотеките. Има пари-дава ги!

Според младежи в „Армията криза няма". Вчерашния набор за кадрови войници, обширно отразен на трета страница. Няма и много пари ама за това пък са сигурни.

Това бяха по важните теми от местния печат.

Георги Христов




Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини