От х:

Днес в x:

Министър Калфин: Десните водят антибългарска политика в Европа

От две години Герб и Атака говорят срещу България в Европейския парламент. Това заяви министърът на външните работи Ивайло Калфин, който днес се срещна в Хасково с партийния актив на БСП в региона, общественици и бизнесмени. В новооткритата централа на социалистите министър Калфин разкритикува десните си опоненти в навечерието на евровота на 7-ми юни. Дълбокото неразбиране на същноста на европарламента е в основата на неправилното му използване като инструмент за защита на българските интереси. Именно защитата на българските национални интереси е целта на кандидатите на българската социалистическа партия. Това трябва да е целта и на останалите кандидати дори и само заради това че са българи, категоричен е Калфин.

Твърдението на опозицията, че настоящата антибългарската риторика, осъществявана от нея в Европарламента, е всъщност критика към правителството в името на държавата, министър Калфин определи като политическа шизофрения. „Не разбирам как може Надежда Михайлова да казва че в Европарламента няма национални интереси. Чии интереси защитават англичаните, холандците или румънците там?", чудеше се министърът.

Изявленията на хора от ГЕРБ, че 17-те български депутати в парламента всъщност представляват 500 милиона европейци, са най-малкото смешни. Според Калфин опозицията умишлено принизява значението на евроизборите. Целта им е да подготвят почвата за националния вот следващия месец, смята водачът в листата на Българската Социалистическа партия. Външният министър е убеден че, европейския парламент е също толкова важен, колкото и националния. Просто защото там се коват множество решения, засягащи икономиката и дори ежедневния бит на българина.

Избраните с бюлетина №6 червени депутати първо ще съгласуват позицията си с интересите на България, а после със сродните по идеи европейски партии. Ивайло Калфин заяви, че ако бъде избран, лично ще настоява депутатите ни в европарламента, независимо от партийна окраска, да се събират на чаша вино веднъж месечно, за да могат дори и неформално да съгласуват отстояването на интересите на България. Аз ще черпя, обеща с усмивка министърът.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини