От х:

Днес в x:

Кметът съди Яне Янев. Искат Джихад в хасковско. Преглед на регионалния печат

ДАНС заклещи турски сектант който проповядвал джихад/свещена война/ в Хасковско съобщава във водещо заглавия вестник „Хасковска Марица" 31 годишния Кадир бил от забранена в Турция секта. В хасковски села той проповядвал от джамии война на мюсюлманите с неверниците. В областния град той не е бил допуснат.

„24 годишен издъхва очаквайки линейка". Симеоновградчанинът Галин имал лошия късмет да получи задух докато единствената линейка в града била заета с невръстно бебе със същата диагноза. До пистигане на харманлийски екип, младежът издъхнал.

„2 години ремонтират 30 км"-става дума за отсечка между Свиленград и околното село Младиново. „Даймонд Банев и корейци се надцакват за шивашка фабрика. Апетитната хапка в Любимец-цел на хора с много, ама много пари.

„По двама за място в казармата"- „Хасковска Марица" информира за новия набор на кадрови военно служещи.

И още теми: Решават за отстраняването на кмета след 10 дни, Община Хасково се побратими с Виена Вийден, Стартира плувно лято 2009.

„Кметът съди Яне Янев", четем на първа страница във вестник „Новинар Юг". Георги Иванов ще съди лидерът на „Ред Законност и справедливост" заради използването на ликът му в предизборен клип без негово съгласие. Делото за отстраняването на Иванов от кметския стол се отлага за след 10 дни, пише още вестникът.

Бюлетините не стигат, алармира вестникът. За изборите в неделя, държавата ще се моли за ниска избирателна активност. То май тя се моли за това на повечето избори.

„Влаковете са пуснати само до Първомай". Високо скоростната отсечка Пловдив Димитровград, трябваше да бъде завършена до 4-ти юни. Фирмата изпълнител поискала отсрочка един месец. Така че влакове само до Първомай-оттам с автобус до близката жп гара.

Почва смяната на личния лекар, Майкрософт дава шанс на хасковски гимназист, сериен обирджия закопчан в Харманли, са част от разглежданите теми на страниците на Новинар-а.

„Ухажваме австрийците да достроят хирургическия в Хасково" Това може да е реалната последица от ходенето на областния управител и делегация на хасковска община до Виена. Както се казва-дай боже.

Това бяха по-важните теми от регионалния печат
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини