От х:

Днес в x:

Езиковата вкупом сграбчи четката

30 платна дело на 20 ученици от езикова гимназия „Асен Златаров" Хасково, бяха изложени на импровизиран арт пленер в галерия „Лицо". Творбите са дело на ученици от 10-ти до 12-ти клас, спонтанно открили в себе си усет към живопистта. Някои от попаденията бяха толкова сполучливи че запалиха художника Андрей Каменов, който бе наставник на младите таланти. Други от децата, неочаквано промениха ориентацията си за бъдещето-вече ще кандидатстват във висши художествени училища.

Такава концентрация на художествени таланти е статистически невъзможна коментираха любопитни зяпачи събрали се пред галерията. Директорът Пенка Делиева сподели че творческия импулс също е бил изненада за нея, но само до някъде. Защото на всеки празник децата правят изложби със свои творби-разясни тя. Арте пленера е част от серия мероприятия по проекта „Училището-творческа работилница на бъдещето" финансиран от Европейския Социален Фонд/ЕСФ/. В рамките на проекта на стойност 49 хиляди лева бе изработен училищен Алманах, символи на гимназията и училищен химн. Заснети са и два филма-един за гимназията и един за Хасково, които ще бъдат излъчвани при визити в училища от други държави, както и на посещения от чужбина.

Снимки: 1/- Мария Тодорова от 10-ти А реши че въпреки дипломата по немски ще кандидатства в художествената академия. 2/Златина Пачова от 11-ти Г получава наградата си от Андрей Каменов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини