От х:

Днес в x:

Фуат Гювен разпределя парите от тютюна. Новите автобуси още по-опасни от старите заради електрониката. Преглед на печата.

Банката на турския бизнесмен D bank, ще разпределя парите на тютюнопроизводителите в Свиленградско, информира в челно заглавие вестник „Хасковска Марица". В митничарския град имало 13 клона на банки но от фонд „Тютюн" смятат че хората на Гювен са най компетентни.

„Убиец изнасилвал майка си", съобщава вестникът в заглавие над главата. Убиецът от ивайловградското село Одринци бил под полицейски чадър. Шефът на полицията в Ивайловград разбира се отрича.

„10 кг хероин в камион на Патрона" продължава криминалната
Тема „Хасковска Марица". Дрогата била на стойност 900 хиляди лева. Спипана е от митничарите в петък на Капитан Андреево.

„140 момченца-обрязани в масов сюнет". Символичното за мюсюлманите събитие се случи вчера.

И малко християнска тематика-Галактион открива опожарен през 1912 година православен храм в Свиленградско. На 9-та станица-годишнина от голямото етническо прочистване през 1989-та година. По директива на Живков са били изгонени 300 хиляди етнически турци. Иначе сме щели да станем Кипър.

На там сме се запътили ако се вярва на социалната министърка Емилия Масларова. По нейна инициатива от есента първолаците ще бъдат със свелоотразителни жилетки, информира още вестникът. В някои училища в Кипър това е отдавнашна практика

„Райна срещу Пайнера" четем в Новинар Юг. Областния управител е издигнат за изборите от БСП, Митко Димитров ще бъде лице в мажоритарния вот на ГЕРБ.

Новите автобуси още по опасни от старите, съобщава в чело „Новинар"-а. Това твърди превозвачът Себахтин Исмаил. Електрониката ако откаже тогава всичко отива на кино, добавя собственикът на Арда Тур. Проблемът не е във възраста а в пунктовите за технически преглед, добавя Исмаил.

„Кой прибра рушветът от едни 250 млн евро" пита вестникът. На тази стойност е проектът за фотоволтаична централа която ще се изгражда в Хасково. Точката бе внесена извънредно на сесията на ОБС в петък. „Извънредното" поражда въпроса-уточнява вестникът.

„Всяка 5-та бременна пуши" казва още Новинар Юг на втора страница. На първите места в Европа по тютюнопушене сме, що да се изненадваме.

„Нацентриха отзад кума на Стоичков". Дописката всъщност съобщава че кумът на Камата е катастрофирал на излизане от Хасково на път за пловдив. Бил е ударен…отзад. В гърба и врата!

„Свиленград и догодина в Б група", не забравя спорта „Новинар Юг". Добре че са те и Любимец, че от Хасково скоро тоя подвиг не можем да очакваме. „Григор Димитров с първи успех на трева". Супер-талантът ни в тениса бие на турнир в английския Нотингам.

И малко клюки: Областния координатор на ГЕРБ Иван Петров смени пушката помпа с метла. На последна страница на Новинар-а научаваме че с нея ГЕРБ ще мете тройната коалиция. В Хасково утре идва Симеон Идакиев-автор и водещ на прочутото в близкото минало предаване „Атлас".

Това бяха по важните теми от днешния хасковски печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини