От х:

Днес в x:

Масларова: Първолаците със светлоотразителни жилетки наесен

70 хиляди светлоотразителни жилетки ще бъдат раздадени на първолаците от новота учебна година, за да бъдат те по-защитени на пътя. Това обяви министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова на срещата със синдикалисти и местни политици в хасковските Минерални Бани. Жилетките ще бъдат изработени в предприятия за хора с увреждания за да може да им се даде хляб и на тях, добави още социалната министърка. Светлоотразителните жилетки са допълнение към пакета от дрехи, обувки и учебници които първолаците ще получат за новата учебна година.

Българските пътни полицаи са много благи, изригна министърът, докато споделеше наблюденията си по пътищата на страната. „Шофьорите ми карат със 130 по магистралата, а ни подминават като пътни знаци" изумяваше се Масларова. И се чудеше защо всички „ състезатели" по българските пътища, започват да карат много разумна, веднага след като минат границата. Масларова обяви рокерите за безотговорни, а младите шофьори на скъпи коли за зле възпитани и зле обучени водачи. И призова за повече самосъзнание от родителите. Шефът на хасковското Кат я подкрепи с цифри. За миналата година, местната пътна полиция е изградила тренировъчни площадки с учебни пътни знаци в 5 хасковски училища. Точно 1 месец по късно, площадките са били разбити, а пътните знаци напълно откраднати. Как да научим децата си на дисциплина по пътя, риторично запитаха политиците.

Прожекцията на филма „Умирай Лесно" в който бяха излъчени интервюта с жертви и причинители на тежки катастрофи в България, разплака областната управителка Райна Йовчева която напусна прожекцията доста преди нейния край.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини