От х:

Днес в x:

Баби с тен се върнаха от Слънчев бряг

26 хасковски баби и дядовци се върнаха със солиден тен от почивката си в черноморския курорт Слънчев бряг. Това бе последната смяна в навечерието на сезона, за хасковските пенсионери. Останалите стари хора, които искат да почиват на морето за сметка на държавата ще трябва да изчакат до септември.



От 20 години не бях ходила на море, ей ся се наситих, разказа с усмивка възрастна жена докато хващаше пътя за вкъщи от хасковската автогара. Храната беше много хубава, морето беше като чай, не скриваше радоста си и баба Господинка от село Върбица Димитровградско, докато подхващаше внушителния си багаж. Жената чакаше роднини да я приберат от автогарата. Не такъв късмет имаха част от пенсионерите които бяха от Тополовградско. Повечето се чудеха какъв транспорт ще хванат до родните места в 6 и половина следобед.

Безплатната почивка за пенсионерите облажи и други от хасковска област. Общо 340 възрастни хора над 65 години посетиха българското черноморие по програмата на социалното министерство за „пълноценно участие на старите хора в социалния живот". 3000 за областта отговаряха на условията да са над 65 години, и да са получавали отоплителни помощи за сезон 2008-ма-2009-та година. Не повече от 500 ще се възползват от възможността, прогнозира експертът от дирекция социално подпомагане Стефан Манахилов. До момента събраните молби на пенсионери за септемврийската почивка са около 70. Другата туристическа дестинация за възрастните хора освен Слънчев бряг е еко-хотел Здравец в Родопите.


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини