От х:

Днес в x:

Съветничка продава общински имот на мъжа си

Общинската съветничка Пенка Георгиева участва днес в гласуването на решение на ОбС, с което се продава общинска част от имот на съпруга й Николай Любенов Георгиев. Става дума за парцел с двуетажна постройка на ул. "Княз Богориди" №8 А в Хасково. Общинската собтвеност в него е две пети идеални части. Пазарната й оценка е определена на 10 240 лв.

Преди гласуването Ирена Узунова от съветническата група на ГЕРБ обяви случая за конфликт на интереси и поиска колежката й Георгиева да заяви официално това и да не участва в гласуването.

Пенка Георгиева емоционално заяви, че става дума за наследствен имот, който се руши. Тя гласува "за" техническата поправка от постоянната комисия по законноста към ОбС – малкото име на купувача бе пропуснато в проекто-решението. При гласуването на самото решения тя се въздържа.

Според закона за предотвратяване на конфликта на интереси тя би трябвало да обяви официално, че в предложението има личен интерес и изобщо да не участва в гласуването, обясни Узунова, която е юрист. Тя припомни, че при съставянето на общинската комисия за конфликт на интереси мнозинството в ОбС Хасково наложи само свои хора в нея.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини