От х:

Днес в x:

Виж как държи чашата и разбери какъв характер има

Британският психолог от лондонския Кингс колидж д-р Глен Уилсън е открил, че начинът, по който хората държат чашата с питието си, издава характера им, съобщи в. "Дейли телеграф".

Ученият наблюдавал над 500 посетители в барове, като анализирал езика на тялото им и изпробвал с каква лекота влизат в контакт с непознат човек. Въз основа на наблюденията си той твърди, че пиячите спадат към един от 8 типа личности: "флиртаджия", "клюкар", "майтапчия", "самотник", "ледена кралица", "плейбой", "самовлюбен" и "тиранин".

Д-р Уилсън стигнал до извода, че най-лесно влизат в контакт с непознат флиртаджията, плейбоят и майтапчията. По-непристъпни са самовлюбеният, ледената кралица, самотникът и клюкарят, а тиранинът трябва да се избягва.

1. Флиртаджията, обикновено е жена, която държи чашата си изящно, с разперено кутре, или я слага на деколтето си, за да привлече внимание към гърдите си.

Тя може да гледа наоколо над ръба на чашата си, докато отпива от нея, да глади ръба с пръста си, дори да потапя пръст в течността и после да го облизва. Към този тип спадат моделът Джордан (Кати Прайс) и Парис Хилтън.

2. Клюкарят (главно жена) най-често е сред групи от жени, които говорят за други хора.

Тя държи чашата си за тумбестата част и по време на разговора жестикулира с нея, често се навежда над питието си и го доближава до събеседника си, за да говори по-тайно. Сред известните личности от този тип са Кейт Мос и Сейди Фрост.

3. Майтапчията може да е мъж или жена, който държи на общуването и компанията и обича да се смее. Обикновено отпива набързо от бутилка, за да не изпуска веселието. Известни веселяци са Сара Хардинг от "Гърлс алауд" и Хелън Чембърлейн от британското шоу Soccer AM.

4. Самотникът е срамежлив и покорен човек.

Той държи здраво чашата с питието си, сякаш се опасява някой да не му я вземе, пие на малки глътки, може и със сламка, и винаги има глътка за всеки случай. Рядко заговаря непознат човек, а за да се влезе в разговор със "самотник", трябва да му се повдигне самочувствието с комплименти. Към този вид спадат звезди като Скарлет Йохансон и Натали Портман.

5. Ледената кралица. Това е главно женски тип, който по природа е студен и враждебен.

Човекът от този тип държи чашата си изправена като преграда между себе си и околните. Обикновено ще си загубите времето, ако се опитате да се доближите до този тип хора. Известна ледена кралица е Виктория Бекъм.

6. Плейбоят е активен, самоуверен съблазнител от типа на Дон Жуан. Обикновено пие от високи чаши или от бутилка. Склонен е да се държи собственически. Известен плейбой е актьорът Ръсел Бранд.

7. Самовлюбеният е суетен, самоуверен, тщестлавен и арогантен. Пие обикновено сок или бира от шише и заема възможно най-голямо място около себе си, като протяга питието далеч пред себе си и се обляга назад. Известни "пауни" са Питър Андре и Дейвид Камерън. Лили Алън пък е женски вариант на "паун".

8. Тиранинът е главно мъжки тип. Той е раздразнителен, злобен и свадлив. Предпочита да пие от големи чаши или бутилки, които използва като символични оръжия. Типичен "всезнайко", леко враждебен. Склонен е да влиза в спорове или да напада околните със злостни шеги. С този тип човек трябва да внимава или да го избягва. Известни тирани са Ръсел Кроу, Джон Прескът, Гордън Браун, а дамският му вариант е Наоми Кембъл, твъри д-р Уилсън

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини