От х:

Днес в x:

Кмет на съд за пиратка срещу кон. Стадион за 3 милиона в Стамболово. Преглед на печата

Кметът на Книжовник Наско Колешев ще бъде даден на съд, защото хвърлил пиратка срещу коня на свой съселянин и го направил "негоден за ползване", информира "Хасковска Марица". Според селския управник цялата работа била заговор срещу него, организиран от кликата на бившия кмет Васил Стратев.

Таксиджии искат смърт за убийци, съобщава в другото водещо заглавие на първа страница вестникът. Колеги на убития през 2006 г. Димитър Монолов вчера окупираха съда, където започна отначало процесът срещу убиеца Назъм Назми. Той вече бе осъден в Хасково на доживотна присъда, но пловдивския апелативен съд върна делото за ново разглеждане.

"Ком" пред взрив след верижен пожар на коли, четем в акцента на трета страница. Става дума за опожарените вчера призори ситроен и рено. Едната кола била с пълна догоре газова бутилка, която не гръмнала, за щастие.

4000 рибарски билета издадени от януари, четем още на страницата. Информацията е от ИАРА.

Стадион за 3 милиона в Стамболово, с това заглавие над главата открива днешния си брой "Новинар юг". Материалът за новото съоръжение е на спортната страница.

Световни експерти на оглед в Александрово, четем още на първа страница. Научните светила са тук по поръка на министерството на културата, за да дадат идеи за опазването на паметника.

Монтираха улична лампа с ток от слънцето, пише още на страницата. Първата в страната лампа с нулев разход на ток е монтирана в центъра на Хасково.

Всеки трети учител с интернет без пари, акцентира изданието на втора страница. МОН отпуска по 15 лв. месечно на преподавателите, ако са на по-скъпа такса, доплащат.

Разкриха още един грабеж на Плъха, информира вестникът на трета страница. Серийният грабител Неделчо Недялков признал за още един грабеж над жена в Хасково. Той бе задържан след опита да обере хранителен магазин на булевард "Раковски" и е с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

30 вече загубиха от субсидията за земя, четем на 4 страница. Земеделците пропуснали срока за заявленията, който изтече на 15 май.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини