От х:

Днес в x:

Облажват инвалиди със салам и кашкавал

С редки за менюто си деликатеси, ще бъдат зарадвани 450 инвалиди от Хасково. От днес до края на седмицата редовните членове на местния съюз на инвалидите получават хранителни пакети на стойност 30 лв. В тях са включени 14 продукта-варива, сладки, захар, брашно, олио, лютеница и кетчуп, рибна консерва. С най-голяма радост бяха посрещнати не много често накусваните от пенсионерите шпек салам/1 щафета/ и кашкавал/250 гр/. С тези продукти ще искараме поне месец споделиха за Haskovo.net Йорданка Колева и майка и Мария Ангелова. Двете харчат огромна част от стотина левовите си пенсии за лекарства и рядко могат да си позволят подобна храна. Баба Тинка Тенева пък прескочи до клуба на инвалидите с 5 годишната си внучка Борислава. Двете дами вече обмислили менюто за вечеря за работещите членове на фамилията./виж снимката/



Храната е по проект на регионалния съюз на инвалидите, на стойност 21 хиляди лева. Парите са отпуснати от министерството на труда и социалната политика.


Проекта е бил за 700 пакета, докато нуждаещите инвалиди в региона били 1 100. Остатъка до тази бройка платихме от собствения си джоб, добави председателя на съюза Милка Костова.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини