От х:

Днес в x:

Бай Ганьовците все още актуални сред младите

Сценка по култовия герой на Алеко Константинов Бай Ганьо, предизвика най-голямото оживление, всред стотиците деца изпълнили ритуалната зала на хасковското училище „Паисий Хилендарски". Там се проведе 2-то издание на областния форум на ученическите клубове. 20 клуба от 11 училища от региона се състезаваха в две категории-изява на сцена и компютърна презентация. Извън класирането бе категорията постер-сесия и кулинарни изложби от специализирани в темата училища.



Най голяма конкуренция се получи при театралите, а там над всички бяха учениците на ОУ „Христо Ботев" от село Долно Ботево община Стамболово. Техния „Бай Ганьо на гости у Иречек" предизвика бурните аплодисменти на деца и жури.




Макар и високо оценено представлението не можа да пребори победителят в другата категория-презентацията за интерактивна форма на обучение „Приятели на компютрите" на димитровградската химическата гимназия, която в крайното комплексно класиране зае първо място. По регламент училището-победител в регионалния форум на ученическите клубове, е домакин на следващата проява която ще е идната година.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини