От х:

Днес в x:

Наши ученици станаха отличници на Емел Етем

Кризисното министерство на Емел Етем награди с втора и първа награда хасковски ученици от Механото и Математическата гимназия, на национално състение по справяне с бедствия и кризи провело се в Русе. В него участваха 28 отбора-най добрите от всяка област на страната. Маргарит, Мартин, Иван и Деян завоюваха второ място в съревнованието за действие при кризисни ситуации.



Изискването бе на щафетен принцип състезателите да преодолеят 200 метрово трасе облечени с противогази и средства за химическа и биологическа защита. За да бъде симулацията пълна, пътят на участниците бе осеян с димки и различни препятствия. Нашите дадоха второ време. Те бяха далеч по безапелационни във втората част от конкурса-действия при оказване на първа помощ.



Като експерти в изкуственото дишане се отличиха Иван и Деян, а всички заедно се справиха най-бързо при изнасянето на тежко пострадал от зона на промишлени аварии. Действията на децата толкова впечатлили представителите на БЧК, че те поканили хасковлийчетата на национално състезание на червения кръст на 5 и 6-ти юни в столицата. Успехът е резултат на много тренировки и практика с местните поделения на гражданска защита, похвали възпитаниците си треньорът им Недялко Атанасов.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини