От х:

Днес в x:

Ротарианци даряват кувьоз, искат повече деца

С модерен кувьоз, Ротари клуб Димитровград дари родилното отделение на местната общинска болница "Света Екатерина". Към дарението бе добавена и Фито лампа използвана за лечение на бебешката жълтеница. Общата стойност на подаръка е 25 хиляди лева. Това ще бъде едва втория действащ кувьоз в болницата. Парите за новата придобивка са събрани на специален благотворителен бал на Ротарианци и приятели, обясни президентът на Ротари клуб Димитровград Даниела Велинова.



Шармантната дама, сподели че е била родилка в същото това отделение и оттогава датира желанието и да улесни допълнително работата на лекарите. През тази година желанието и съвпадна с приоритетите на ротарианците по света, които са подпомагане живота и здравето на децата. Ротари-президентът шеговито поиска повече деца за новия кувьоз и прикани медсестрите в болницата да дадът пример.



Марката на апаратурата е съгласувана с лекарите от "Света Екатерина" По тяхно настояване се е заложило на престижната немска фирма "Дрегер" със столетни традиции в производтвото на кувьози. На първи юни лечебното заведение ще получи ново дарение този път от община Димитровград. Със средства събрани от благотворителния базар " От Цветница до Великден" за детското отделение ще бъдат закупени пациентски монитор, перфузьори и инхалатори.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини