От х:

Днес в x:

Изхвърлят раздрънканите хасковски линейки

До края на месеца целия автопарк на Спешна помощ в областта ще бъде изцяло обновен, съобщи началникът на областното Спешно д-р Петя Радева.

Днес в експлоатация влязоха две чисто нови линейки Ситроен Джъмпер, изпратени от министерството на здравеопазването. Всеки от автомобилите е оборудван с преносим ЕКГ-апарат, мобилен аспиратор за изкуствена вентилация, дефибрилатор, система за изкуствено подавене на кислород и други техника за всяка ситуация в която се спасява човешки живот.

Екстрите се допълват от надуваеми шини за обездвижване и стол за пациенти с гръбначни травми. Напълно оборудван автомобил от този тип струва 65 хиляди лева. Една от колите е с висока проходимост и се изпраща за новия филиал в Маджарово. Другата ще бъде насочена към Харманли или Симеоновград. До края на май в хасковския спешен център очакват още поне 5 нови реаномобила от министерството на здравеопазването. Те ще обновят изцяло автопарка на парамедиците, който допреди две години бе в окаяно състояние. Сега 11 нови линейки обслужват 11-те общини от областта. С допълнителните коли ще се превъоръжат не само дежурните екипи, но ще бъде подменен и резервът от линейки - в случай че някоя от тях излезе от строя. Ако сроковете бъдат спазени, филиалите на спешното в областта ще бъдат едни от първите с страната, обновили техниката си на 100%.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини