От х:

Днес в x:

Акордеони и поезия прославят Заря на национални конкурси

8 годишната Николета Христова и 9 годишния Златко Петров спечелиха 2-ра награда за изпълнение на дует с акордеони, на националния фестивал за музика и изкуство в Пловдив. Форумът събра 400 таланти в музиката, театъра и танците от 6 до 19 годишна възраст. Малките възпитаници на школата по акордеон към читалище "Заря" спечелиха второ място в двудневната надпревара преборвайки повече от 50 дуета. Хореографията и изборът на песни бе дело на ръководителката на хасковската школа Татяна Славчева. Фестивалът в Пловдив се провежда за 8-ма поредна година.
Без подобни традиции е поетичния фестивал в село Черни осъм в троянския балкан. Форумът се провежда за първи път, но привлече над 200 начинаещи и утвърдени поети от страната. Първо място в категория "гражданска лирика" спечели Росица Георгиева. Поетесата е сред постоянните творци в литературната школа към читалище "Заря".


Впечатленията от творбите и са били толкова силни, че домакините на фестивала са я помолили да напише и подари специална песен за единственото в България училище за планински спасители, което се намира в село Черни осъм.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини